Nem kétséges, hogy a Red Bull új ígérete, a tavaly a GP3-ban, a World Series by Renault-ban és a Forma-3-as Makaói Nagydíjon is nagyot alakító Felix da Costa akár még idén, de jövőre szinte biztosan F1-es versenyző lesz, az energiaital-gyártó pedig a hétvégi Kínai Nagydíjon újabb lépéssel közelebb is hozza a portugált a sportághoz.
A tavalyi ifjoncteszten már kipróbált da Costa Sanghajban a Red Bull hivatalos tartalékosa lesz, amíg az állandó beosztott, Sebastien Buemi Silverstone-ban indítja az idei tartóssági világbajnoki (WEC) idényét a Toyotával.
A 21 éves da Costa előbb-utóbb a jelenleg alkalmazott Daniel Ricciardo vagy Jean-Eric Vergne Toro Rossó-s ülését is megkapja majd, és ezzel az idén második, valószínűleg döntő jelentőségű idényét kezdő francia is tisztában van.
“Nincs ezzel semmi gond, így mennek a dolgok a Red Bullnál. Én is voltam ugyanebben a helyzetben, Antonio pedig tényleg egy jó versenyző” – mondta még februárban Vergne, aki mindig is tisztában volt a Red Bull utánpótlásprogramjának “gyilkos” jellegével.