Rubens Barrichello 2011 végén 326 futammal a háta mögött pottyant ki a Forma-1-ből, miután a Williams nem hosszabbított vele szerződést. A brazil pilóta 2012-ben lehúzott egy idényt az amerikai IndyCarban, idén pedig brazil stockcar-futamokon indul, emellett a Globo TV szakkommentátoraként dolgozik.
A májusban 41. születésnapját ünneplő veterán a hétvégén otthonába látta vendégül a televíziós társaságot, egyebek mellett az F1-es sisakgyűjteményét is megmutatta, amelyet két évtized alatt gyűjtött össze kollégáitól. A sisakbemutató közben azt is elárulta, hogy még mindig visszavágyik a száguldó cirkuszba.
“Ezen a darabon” – mutatta az egyik saját sisakját, “ott van az összes pilóta aláírása az utolsó F1-es versenyemről. Mindenkié.”
“Eredetileg az alapítványomnak szántam, ezért kértem az autogramokat, de végül inkább pénzt utaltam az intézetnek, ezt pedig megtartottam az utolsó versenyem emlékéül. Akkor még nem tudtam, hogy az lesz az utolsó futamom, így igazi búcsú nem is volt” – idézte fel a 2011-es Brazil Nagydíjat a volt Jordan-, Ferrari-, Honda-, Brawn- és Williams-pilóta.
“Az F1-es korszakom véget ért, de ha valaki a mezőnyből elcsapja a hasát, be tudnék ugrani. Csak az élvezet kedvéért” – magyarázta az F1 történetének legtapasztaltabb versenyzője.