F1: A csúcspilóták önző emberek 1
F1: A csúcspilóták önző emberek 2

F1: A csúcspilóták önző emberek

F1: A csúcspilóták önző emberek

F1: A csúcspilóták önző emberek 5
F1: A csúcspilóták önző emberek 6
Fotó megosztása:
Az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-versenyző, Sebastian Vettel volt Toro Rossó-s főnöke, Gerhard Berger a többséggel ellentétben megérti és elfogadja, hogy a német pilóta figyelmen kívül hagyta a csapat utasítását a Maláj Nagydíjon.
Az egykor Ayrton Senna mellett versenyző osztrák úgy gondolja, az igazi nagy bajnokok mind önző és kíméletlen emberek.
“Vannak pilóták, mint Senna, Schumacher vagy épp Vettel, akik szuper önzővé válnak a pályán. A malajziaihoz hasonló esetekben előjön a gyilkos ösztön, és csak egy dologra képesek gondolni, az pedig a győzelem. Végső soron épp így lesz valakiből három-öt-hétszeres világbajnok.”  
Berger szerint végül úgyis az alszik rosszabbul, aki nem tudott győzni, Mark Webbernek pedig azt javasolja, hogy “fogja be, vesse meg a lábát és bizonyítsa a világnak, hogy tényleg képes legyőzni Sebastian Vettelt”, ugyanis “a schumacherek, sennák és vettelek mindig is figyelmen kívül fogják hagyni a csapatutasításokat, hacsak nem szolgál épp az előnyükre.”
A csapatutasítások témája Szepang óta nagyon pörög, az elég önfejű Kimi Räikkönent versenyeztető Lotus főnöke is beszélt a kérdésről. A francia Bergerrel ellentétes állásponton van.
“A csapatutasítások hozzátartoznak a Forma-1-hez. Kétféleképpen lehet vezetni egy csapatot. Lehet az egyik pilótát előnyben részesíteni, világos első számúvá tenni, ha az egyéni bajnoki cím a cél. Vagy lehet egyenlően kezelni a versenyzőket, hiszen a csapat érdeke nagyon fontos.”
“A csapat ugyanolyan autót, ugyanolyan feltételeket ad mindkettejüknek, elkötelezett a pilóták felé, és ebben az esetben érthető is a csapatutasítás alkalmazása, hiszen a csapatért és nem a pilótákért dolgozunk. Néha az érzelmek átveszik az irányítást, de nem szabad elfeledni, hogy a pilóták azért kapják a fizetésüket, hogy a cégért dolgozzanak.” 
“Nem hiszem, hogy a világon bárhol szankció vagy legalábbis számonkérés nélkül megúszhatja valaki, ha ellenszegül a munkaadójának. Az egyik pilótánk (Räikkönen) híres arról, hogy általában csak megy a saját feje után, de 600 emberrel a háttérben azért mindenképp tisztelettel kell viszonyulni a csapathoz.”