F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren 1
F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren 2

F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren

F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren

F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren 5
F1: Kínában újrakezdi a szezont a McLaren 6
Fotó megosztása:
Nem jött be a McLarennek, hogy teljesen új autót épített az idei szezonra. Az első két versenyen akkora lemaradást hozott össze az istálló, amelyet már nehéz lesz korrigálni, pláne, ha végül teljesen új kasztnit kell építeni.

“Vicces érzésem van a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban, kicsit olyan, mintha újrakezdődne az idényem” – mondta Jenson Button. “Természetesen nem arról álmodtunk, hogy az első két versenyen két pontot szerzek, de a csapat összekapta magát és mindenki nagyon keményen dolgozik a problémák kijavításán. Tudjuk, hol veszítünk teljesítményt, kíváncsiak is vagyunk arra, hogy ezzel a tudással mit érhetünk el Sanghajban.”

“Kínában mindig élveztem a versenyzést, szerintem jó hétvégét zárhatunk. Fontos lesz, hogy kihasználjuk az erősségeinket és próbáljuk minél jobban megérteni az autót. Alig várom, hogy visszaülhessek a kormány mögé.”

Sergio Perez örül, hogy volt egy kis ideje a csapatnak az autó tökéletesítésére a Kínai Nagydíj előtt. “Fontos volt ez a szünet, mert a gyárban elvégezhettük azokat a módosításokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az autó kiegyensúlyozottabb legyen. Számomra hihetetlen nemcsak a csapat reakciójának gyorsasága, hanem az is, hogy mindenki összefogott a hibák kijavítása érdekében.”

“Sok pozitívumot érzek a csapaton belül. Tudjuk, hogy Ausztráliában és Malajziában alulteljesítettünk, de a pontszerzésekkel legalább életben maradt egy rekordunk: zsinórban hatvan versenyen szereztünk pontot, ami hihetetlen, de jó lenne folytatni.”