A Mercedes AMG Lewis Hamilton 3. és Nico Rosberg 4. helyével a márka legjobb újkori összesített eredményét érte el a Maláj Nagydíjon. Hamilton úgy véli, pillanatnyilag csak a Red Bull áll előttük.
“Mi vagyunk a második legjobb csapat. Nagyszerű érzés ilyen közel lenni, nagyszerű, hogy bizonyos pontokon a Red Bullokkal küzdhettem” – mondta a 2008-as bajnok az Autosportnak, hozzátéve, hogy egyértelműen lehetségesnek látja a későbbi futamgyőzelmet is.
“Mindenképp! Szerintem Malajzia bizonyította, hogy ha továbbra is abba az irányba megyünk tovább, mint eddig, akkor meglesz a lehetősége, hogy valamikor versenyt nyerjünk idén.”
Hamilton szerint átgondoltabb üzemanyag-stratégia esetén már Szepangban is még jobban megszorongathatták volna a Red Bullokat.
“Sajnos nem volt elég benzinünk, főleg nekem. Már a 25. körtől spórolni kezdtem, gyakorlatilag lehetetlen volt az elöl lévők fenyegetése. El se hinnék, hogy a végén mennyire spóroltam, szinte csak gurultam mindenhol. Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan üzemanyag-mennyiség mellett más lett volna a helyzet, szóval bizakodó vagyok ebben a tekintetben.”