A Renault elismerte, hogy tárgyalásokat folytat a Toro Rossóval egy motorpartneri szerződésről. A Red Bull fiókcsapatának autóit jelenleg a Ferrari V8-asai hajtják, ám a V6-os turbómotorok korszakára a két energiaitalos csapat szorosabb együttműködést tervez, így logikus a renault-s megállapodás.
Már jelenleg is a Renault a legaktívabb motorszállító, hiszen négy alakulatot lát el: a Red Bullt, a Lotust, a Williamst és a Caterhamet. Felmerül a kérdés tehát, hogy meddig bírják kapacitásaik. Jean-Michel Jalinier, a Renault F1 motorgyártó részlegének vezetője szerint nehéz megmondani, hány csapatot tudnak vállalni. “Nem hiszem, hogy lenne erre egy ideális szám, ám 2014-ben 5 istállónak is adhatunk motorokat, ha szükséges” – mondta. “Készen állunk tehát 5 csapatra is, de a legjobb talán 3 lenne, hiszen így mindannyiukat kellőképpen tudnánk segíteni” – ismerte el a vezető. 
Valószínű, hogy a Marussiát hajtó Cosworth év végén kiszáll a sorozatból, így tovább bonyolódhat az F1-es motorkérdés. Arra a kérdésre, hogy egy újabb gyártó színre lépése megkönnyítené-e a helyzet, Jalinier egyértelmű igennel válaszolt. “Nem vagyunk elegen, hogy ellássuk az összes csapatot. Legszívesebben én sem dolgoznék 5 csapattal” – tette hozzá.