A Maláj Nagydíjon nem csak a Red Bull csapatutasítása okozott felháborodást. Míg a címvédőknél Sebastian Vettel a csapat szándéka ellenére megelőzte a gyanútlan Mark Webbert, Nico Rosberg csak szerette volna ugyanezt tenni a 3. helyen haladó Lewis Hamiltonnal, de a csapatfőnök, Ross Brawn egyszerűen nem engedte.
Van sapkája, nincs sapkája, mindenki kap valamiért, mindenesetre a Mercedesnél a csapat vezetésén belül is ellentéteket okozott a döntés. Bár korábban az elnök, Niki Lauda és a márka új motorsportfőnöke Toto Wolff is azt állította, hogy a versenyen Brawn a főnök, utólag mindketten kritizálták a gyorsabb Rosberg visszafogását.
“Sportszempontból rossz döntés volt. Engedni kellett volna Rosberget. Beszélni fogunk Ross-szal, hogy ezután mindig ez lesz-e a stratégia” – állította a háromszoros bajnok Lauda a német RTL-nek.
A másik osztrák, Wolff egyetértett: “Sportszempontból nem ezt szeretnénk látni.”
Brawn indoka egyébként az volt, hogy a pilótáknak spórolni kellett az üzemanyaggal. Rosberg azt mondja, ez csak Hamilton esetében volt igaz. 
“Nekem nem kellett spórolnom, minden rendben volt. Leülök majd Ross-szal, hogy átbeszéljük, tényleg ez volt-e a helyes döntés. Nem tudom, hogy elkaphattam-e volna a Red Bullokat, de jónak éreztem a dolgot, és szerettem volna látni, mire juthatok. Próbáltam elérni, hogy meggondolják.”
Rosberg a fentiekkel együtt visszautasította a Red Bull-os Helmut Marko vádját, miszerint a Mercedesnél egyértelmű az első és második számú pilóta alkalmasa: “Értem, hogy az eset után miért tűnhet így, de meggyőződésem, hogy akkor is ugyanez lett volna a döntés, ha én vagyok elöl.”