F1: Webber beszólt Vettelnek 2

A Maláj Nagydíj dobogós helyezettjeinek nyilatkozatai

Sebastian Vettel: (1. helyezés)
Az utolsó bokszkiállás után Markkal nagy csatát folytattunk, kerék a kerék ellen küzdöttünk, nem sok hely maradt közöttünk. Azt hiszem, kicsit túlságosan is igyekeztem, mert a lágyabbik keveréken voltam, és úgy éreztem, itt az alkalom. Végül nekem sikerült győznöm, így nyilván én élveztem jobban a csatát. Fogunk még erről biztosan házon belül beszélgetni. 
Tudom, hogy most én vagyok a fekete bárány a csapatnál, és magamnak köszönhetem ezt. Nagyot hibáztam, bocsánatot kérek Webbertől.
A kritikák nem igazán izgatnak. Csak Marknak és a csapatnak tartozom elszámolással. Az biztos, hogy nem vagyok igazán büszke erre a győzelemre, hiszen Marké lett volna.
Végig nagyon meleg volt az idő, nem volt könnyű verseny. Az első szakaszban sokszor forgalomba kerültem, nem lehettünk biztosak a gumistratégiát illetően sem, aztán Mark elém került. A végén segített, hogy korábban tudtunk spórolni az abroncsokkal, így egy friss szett gumival mehettem.
Örülök neki, hogy vezetem a világbajnokságot, jó sok pontot szerezni a szezon kezdetén, ám még nagyon az elején járunk a küzdelemnek, korai még a VB-címről beszélni. Jó verseny volt ez a csapatnak, külön pozitívum, hogy jobban sikerült vigyáznunk a gumikra, mint ahogy számítottunk rá. 
Mark Webber: (2. helyezés)
Remekül sikerült a rajtom, és aztán a versenyem első fele tökéletes volt. A kaotikus, átmeneti gumikon folyó küzdelemből jól jöttem ki, majd a legjobbkor váltottam száraz pályára alkalmas keverékre. Ezután uraltam a futamot, sikerült magamról leszakítanom Hamiltont és a többieket.
Elérkezett az utolsó kiállás, amely előtt a csapat leállított bennünket: vigyázzunk a gumikra, spóroljunk. Lejjebb is tekertem a motorerőt, hiszen nem számítottam újabb küzdelemre, így meglepett, hogy harcolnunk kellett. Sebastian felülbírálta a kérést, és gondolom – mint mindig -, most is védelembe veszik majd.
A csapat jól dolgozott, külön örülök annak, hogy ilyen jól sikerült a rajtom, hiszen könnyű elrontani, láthatjuk, Fernando is hogy járt.
Lewis Hamilton (3. helyezés)
Fantasztikusan dolgozott a csapat, örülök, hogy értük is a dobogón lehetek. Igazság szerint Nicónak kéne a helyemen állnia, mert sokkal gyorsabb volt nálam az egész versenyen, kiváló volt a tempója. Remek csapattárs, sajnálom, hogy így alakult. Nem jó érzés, mert az F1 a nyílt versenyzésről szól. A végén spórolnunk kellett a benzinnel, ezért a verseny utolsó szakaszában nem tudtuk tartani a tempót az élen haladó srácokkal.
Az egyik bokszkiállásom során ugyanazt csináltam, amit Jenson Button pár éve. Eltévesztettem a házszámot, és a McLarenhez kanyarodtam be. Elnézést kérek a csapatomtól.