F1: Rosberg lenyelte a békát 2
A Red Bullhoz hasonlóan a Mercedes is csapatutasítással igyekezett bebetonozni a biztos eredményt a Maláj Nagydíjon: hiába könyörgött a gyorsabb Nico Rosberg, a csapatfőnök határozottan megtiltotta a németnek, hogy támadja a közvetlenül előtte, a 3. helyen haladó Lewis Hamiltont.
A verseny utáni interjúban még Hamilton is elismerte a helyzet fonákságát: “Ha őszinte akarok lenni, azt hiszem, Nicónak kellene most itt állnia a dobogón” – mondta, hozzátéve, hogy valamikor viszonozni fogja a gesztust.
Ross Brawn így nyilatkozott a befutó után: “Szűkösen álltunk az üzemanyaggal. Sokkal jobban mentünk a versenyen, mint gondoltuk, az üzemanyag fogyóban volt, vigyázni kellett, hogy ne szúrjuk el. Amint a Red Bull elkapásának lehetősége elszállt, már csak veszítenivalónk volt” – magyarázta a döntést Brawn. 
Ami Rosberg letiltását illeti, a főnök azt mondta, a német is tudja, hogy mi a csapat érdeke: “Mindkét irányba működik ez. A futam előtt tisztázzuk az ilyesmiket. Nyilván ő is nagyon sikerre éhes és egy kicsit csalódott, de mindkét irányba működhet a dolog.”
Rosberg a verseny után belenyugodott a történtekbe:
“Ez egy csapatjáték, én pedig tiszteletben tartottam a csapat álláspontját. Fontos nap volt ez. Kemény évek vannak mögöttünk, szóval nagy lépés a 3-4. hely megszerzése, az, hogy a Red Bullokkal küzdhettünk.”
“Teljesen érthető, hogy a csapat szerette volna biztonságban tudni a helyezéseket, és tudom, hogy fordított állásnál is ugyanezt tették volna. Lesz még alkalmunk egymás ellen küzdeni.”
“Jó hallani, amit Lewis mondott, ez fair play. Nem mondom, hogy tartozik nekem valamivel, hiszen tudatában vagyok, hogy a Mercedesért versenyzek, és a srácokért, akik mindent beleadnak, hogy összerakják nekünk az autót. Nyilván ott motoszkál bennem, hogy jó lenne teljes erőből nyomni és felérni a dobogóra, de annak is meglesz a maga ideje.”