F1: Hamiltonék a pole-t akarták 2

A Mercedes nagyjából versenyképes volt a Maláj Nagydíj edzésein, az időmérőn pedig kimondottan jól ment Nico Rosberg, a Q2-ben nagy fölénnyel volt a leggyorsabb, de az esős Q3-ban nem jött ki jól a lépés a két ezüst nyílnak.
Lewis Hamilton utólag bánta, hogy Sebastian Vettellel és a Ferrarikkal ellentétben nem próbálkoztak meg egy késői kerékcserével a hajrában.
“Egyértelműen a friss gumik felvétele volt a jó megoldás. A mi stratégiánk az volt, hogy kint maradunk, és ha jobban felszárad a pálya, akkor az a kezünkre játszik, de nem így alakult. Mindig a pole-ra hajtok, szóval amikor kiszállok az autóból, akkor nyilván nem örülök. De így is sok pozitívuma volt az elmúlt két napnak, izgatottan várom a futamot.”  
Rosberg szerint száraz pályán megnyerhették volna az időmérőt.
“Nagyon magabiztos voltam a szárazon. Én voltam a leggyorsabb, a mi autónk volt a legjobb. Aztán sajnos megjött az eső, bár úgy voltam vele, hogy oké, azért még így is gyors lehetek. Egyszerűen elszúrtam a stratégiát, kint maradtam, amikor a többiek bementek friss szettekért, én viszont tönkretettem az abroncsaimat.”
“De az autóm jó, ahogy Melbourne-ben láttuk, a hetedik helyről is lehet nyerni, szóval még nekem is sikerülhet holnap!”