A Maláj Nagydíj titkos esélyesének is tartott Force India felemás időmérőn van túl. Sutilékat szó szerint hidegzuhanyként érte a Q2-re zúduló eső, amelynek következtében megtorpanni látszott az addig remekül teljesítő csapat. 
Adrian Sutil végig ígéretesen autózott, be is jutott a Q3-ba, ahol a száradó pályán a 9. helyet szerezte meg. (Kimi Räikkönen büntetése miatt Sutil előreléphet, és a 8. helyről indul.) A német pilóta ugyanakkor csalódott, hogy a Q3 vizes pályán zajlott. “Sajnálom, mert száraz körülmények között igazán erősnek tűntünk. Még mindig nem vagyok teljesen kibékülve az esőgumikkal, így az autó túlkormányzottá vált, és össze-vissza csúszkált a kanyarokban” – számolt be az időmérős élményeiről. “Száraz versenyben reménykedem, mert az autónk nagyon versenyképes, elégedett vagyok az egyensúlyával. A célom, hogy egy jó stratégiával az élmezőnybe kerüljek, és sok ponttal – és talán még többel – legyek gazdagabb.”
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 1
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 2

F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje?

F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje?

F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 30
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 31
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 32
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 33
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 34
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 35
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 36
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 37
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 38
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 39
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 40
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 41
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 42
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 43
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 44
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 45
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 46
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 47
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 48
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 49
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 50
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 51
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 52
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 53
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 54
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 55
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 56
Fotó megosztása:
F1: Elúszik a Force India jó hétvégéje? 57
Paul di Resta időmérője balszerencsésen alakult, mert a második szakaszban az eleredő esőben nem tudott javítani, így csak a 15. helyen végzett. A skót egyre nyugtalanabbnak tűnik, Melbourne után ismét a csapatra mutogat.
Di Resta nem rejtette véka alá csalódottságát. “Frusztráló nap volt, mert az eső a legrosszabbkor kapott el. Eddig erősnek tűntünk, így készültünk a kvalifikációra, de az eső korábban érkezett, mint ahogy a csapat várta” – mondta, hozzátéve, hogy a szerinte egyértelműen a vezetőség hozott rossz döntést, hiszen túl hamar kihívták a bokszba a Q2-ben, majd miután eleredt az eső, visszaküldték próbálkozni, aminek egy kicsúszás és egy piruett lett a vége. 
“Meglátjuk, holnap milyen idő lesz, de én mindenképpen harcolni fogok. Rengeteg új gumim van, amelyekkel bőven teljesíteni tudom a versenyt, ráadásul az autóval eddig minden rendben volt” – összegezte a hétvége eddigi pozitív fejleményeit di Resta.
Bob Fernley a Force India csapatfőnök-helyettese is némileg csalódott volt az időmérő után. “Nagyon versenyképesek voltunk szárazon, amit az is demonstrált, hogy Sutil a Q1-ben a legjobb időt autózta.” Fernley elismerte, hogy rosszul ítélték meg az időjárási előrejelzést, ám ígérte, hogy a versenyen jobban oda fognak figyelni. A Force Indiai mindkét versenyzőjét pontszerző helyre várja vasárnap.