F1: Perez szívesen szenved a McLarennél 2

Sergio Perez két sauberes év után (tavaly három dobogós helyezéssel) 2013-ra a McLarenhez szerződött Lewis Hamilton helyére. 
A mexikói az idény előtt arról beszélt, hogy rögtön a győzelmeket és a bajnoki címet célozza majd a wokingi alakulatnál, de az MP4-28-as pillanatnyilag még a pontszerzésre is alig alkalmas. Perez ennek ellenére azt mondja, egyáltalán nem bánja a lépést.
 
“Semmit sem bánok. Ha előre megmondták volna, hogy ilyen helyzetben leszünk, akkor is alárítam volna a legjobb csapathoz. Szerintem a McLaren a legjobb csapat, nagyon boldog vagyok, hogy ide kerültem. Inkább vagyok ebben a helyzetben a McLarennél, mint hogy egy másik csapattal futamokat nyerjek” – mondta már-már vakhittel az ifjonc.
“Nagyon jól érzem magam itt, és tudom, hogy nagyszerű emberek vannak a csapatnál, úgyhogy ki fogunk mászni ebből.”
Perez hozzátette, hogy egészen lenyűgözte a csapat utóbbi időben látott munkája:
“Csakis gratulálni tudok a csapatomnak, lenyűgöző, hogyan kezelik ezt a nehéz helyzetet! Amikor ide kerültem, arra számítottam, hogy az első sorban leszünk, a dobogós helyekért küzdünk majd, de ettől most messze vagyunk. Azonban a csapat hozzáállása lenyűgöző, egymás hibáztatása helyett keresik a megoldásokat, teljes az egység, együtt próbálunk kimászni a helyzetből. Martintól (Whitmarsh, csapatfőnök) kezdve mindannyian felelősök vagyunk, nem egy valaki hibázott. Csapatként viseljük a kudarcot, és ha nyerni fogunk, csapatként is nyerünk majd.”
A mexikói mai, második szabadedzésen futott legjobb köre a 11. helyre volt elég.