F1: Hosszú távra készült a Mercedes 2

A Mercedes a biztató melbourne-i tempóra építve folytatta a munkát Malajziában. Hamiltonék a szepangi edzéseken a középmezőny első felében végeztek, a hosszú etapos tempójuk jól alakult, tehát alapvetően bizakodva várhatják a folytatást.
Nico Rosberg az edzéseken az 5. és a 7. helyeken végzett. “A hosszabb etapokon dolgoztunk ma az egykörös tempónk helyett. Ahogy Melbourne-ben is láttuk, a gumik használata a siker kulcsa, tehát elsősorban erre fókuszáltunk a szabadedzéseken. Embert próbálóak a körülmények, hihetetlen hőség van. Sokat megtudtunk ma, de bőven kaptunk házi feladatot estére és holnapra.”
Lewis Hamilton, aki mindkét alkalommal a 9. helyen végzett, úgy gondolja, előre tudtak lépni Melbourne óta. “Száraz körülmények között volt egy jó hosszú etapom, ami rengeteg információt szolgáltatott. A délutáni edzésen már nem lettünk sokkal okosabbak, hiszen leginkább a változó körülményekkel kellett megküzdenem. Mivel a hosszú menetekre koncentráltunk, nem mentem még igazán gyors kört egyik típusú gumin sem. Ezzel majd holnap próbálkozom. Elégedett vagyok az iránnyal, amerre haladunk, meglátjuk, mit hoz a hétvége.”
A 2008-as világbajnok a pozitív jelek ellenére próbálja lehűteni a kedélyeket, és nem gondolja, hogy a Mercedes a győzelemért harcolna Malajziában. Hamilton szerint ugyan előreléptek Ausztrália óta, elsősorban a hosszú etapokat illetően, ám a riválisok szintén erősödhettek. “Nehéz megítélni, hol tartunk. A Lotus ismét megint nagyon gyorsnak tűnik. Alaposan ki kell értékelni a köreinket, hogy meglássuk, mennyire vagyunk erősek” – árulta el a brit pilóta.