Alonso: Tényleg gyorsak vagyunk! 2
A Ferrari a Maláj Nagydíj első két edzésén világosan ott volt az élmezőnyben a Lotus és a Red Bull mellett, így a tavalyi győztes Fernando Alonso okkal bízik a jó folytatásban. 
A kétszeres világbajnok arra utalt, hogy jobb beállításokkal még gyorsabb lehet majd az időmérőn, ami különösen jól hangzik számukra, tekintve, hogy a versenytempóban mára hagyományosan erős a Ferrari.
“Az autó ma mindenféle körülmények között jól ment, ami nagyon jó hír. Ez a pálya sokkal reprezentatívabb a teljesítményt tekintve, mint Ausztrália, lényeges volt tehát, hogy igazoljuk, a téli megérzéseink nem csak illúziók voltak. A közepes keveréken nem volt tökéletes a balansz, amúgy még gyorsabb is lehettem volna. Ha úgy ment volna, mint a kemény keveréken, akkor az ‘első sorban’ lehetnék” – értékelt igen pozitívan a ferraris, emlékeztetve, hogy a vörös autó versenytempója általában még jobb, mint az egykörös teljesítménye.
“Mivel valószínűleg sok bokszkiállás lesz, a kvalifikációs helyett a jobb versenytempójú autó lehet majd az előnyösebb. Persze holnap azért mindent beleadunk majd, hogy a rajtrács első sorára jussunk, hiszen szokás szerint a rajt és a gumistratégia lesz a kulcs” – utalt a csapatfőnök, Stefano Domenicali megállapításaira Alonso.
A második edzésen bő háromtizeddel csapattársa előtt végző, továbbra is nagy formában lévő Felipe Massa is bizakodó:
“Összességében jó napunk volt, még ha a második edzésen az eső egy kicsit meg is kurtította az időnket, amikor a két keveréket szerettük volna összehasonlítani hosszabb etapokon. Az autó mindkét edzésen jól reagált, ami pedig a Pirelliket illeti, a közepes keveréken most sokkal jobban érzetem a járgányt, mint Ausztráliában.”
“Tudjuk, hogy hosszú este vár még ránk, hogy megértsük a gumik viselkedését, hiszen ez jelenti majd a kulcsot a versenyképes időmérős és futamos felkészüléshez is.”