A Caterham 2010 óta szerepel az F1-ben, de az először Lotus Racing, majd Team Lotus néven is jutó maláj hátterű alakulat semmilyen komolyabb eredményt nem ért el. 
A kiscsapat ugyan mindháromszor az újak legjobbja volt, azonban a középmezőnyhöz nem kerültek közelebb, idén pedig már a Marussia is erősebbnek látszik náluk, tehát a HRT kidőlése miatt akár tökutolsók is lehetnek 2013 végén.
A paddockban azt beszélik, hogy a csapatfőnöki posztot Cyril Abiteboulnak tavaly ősszel átadó alapító-tulajdonos, Tony Fernandes mostanra kiábrándult a Forma-1-ből, így az alakulat kiszállhat, már neki sem fut a 2014-ben érkező új formulának.
Fernandes üzlettársa, a Caterham-projekt másik fővezére, Riad Asmat határozottan cáfolja ezeket a találgatásokat.
“Ha jól emlékszem, nagyjából azóta beszélnek az összeomlásunkról, amióta csak beszálltunk az F1-be. De komolyan invesztáltunk a 2014-ben kezdődő új turbókorszakba, ez is világosan bizonyítja, hogy a Caterham egyáltalán nem akar kiszállni. Minek költenénk erre pénzt, ha megszüntetjük a csapatot?” – magyarázta a Speed Weeknek. 
“A Forma-1 szerves része a teljes üzleti modellünknek és alapvető eleme a filozófiánknak. Ez a másik, amiért a kiszállásról szóló pletyka ostobaság. A Caterham marad idén, jövőre és még sok-sok évig” – magyarázta a hétvégén hazai versenyére készülő csapat társalapítója.