F1: Hamilton megcáfolta a legendákat 1
F1: Hamilton megcáfolta a legendákat 2

F1: Hamilton megcáfolta a legendákat

F1: Hamilton megcáfolta a legendákat

F1: Hamilton megcáfolta a legendákat 5
F1: Hamilton megcáfolta a legendákat 6
Fotó megosztása:
F1: Hamilton megcáfolta a legendákat 7

Miután tavaly ősszel bejelentették, hogy Lewis Hamilton hat év után elhagyja a McLarent, hogy 2013-tól a Mercedesnél versenyezzen, nagyon sokan kételkedtek a 2008-as bajnok döntésének helyességében.
Többek között olyan legendák is megszólaltak, mint az egykori Mercedes-pilóta Sir Stirling Moss, aki szerint Hamilton döntése “nem volt túl okos”, és a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart, aki úgy vélte, a versenyző nem az eszére, hanem a szívére hallgatott és kockázatos döntést hozott.
Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a 3. helyre kvalifikált az ezüst nyíllal, végül ötödikként intették le, viszonylag versenyképes volt. Örül, hogy megcáfolhatta a kétkedőket.
“Jó dolog rájuk cáfolni. Mindenki, különösen az expilóták azt mondogatták, hogy pocsék döntést hoztam. Azt mondták, hogy sehol sem leszek. Aztán önmaguknak is ellentmondva pont az ellenkezőjéről kezdtek beszélni. Azt se tudják, miről beszélnek. Egyszer így, egyszer úgy, pedig az igazság valahol félúton van. Soha nem mondtuk, hogy jövünk, és mindenkit agyonverünk, de azt se mondtuk, hogy szarok leszünk. A csapat jól szerepelt, büszke vagyok rá, és büszke vagyok a döntésemre is” – mondta.
“Nagyon pozitívan hagyom el Melbourne-t. Azt hiszem, senki nem gondolta, hogy ott versenyzünk majd, ahol sikerült, és szerintem még egy kicsit jobbak is lehettünk volna. Benne volt a lehetőség, de pár dolog nem kedvezett nekünk. De most már jobban értjük a gumikat. Szóval sokat tanultunk, és a következő futamon még erősebbek leszünk. Örülök a mostani eredmények. Ki gondolta volna, hogy az élen küzdhetek majd, amikor szinte mindenki előre leírt bennünket?”
A 2008-as bajnok meg van győződve róla, hogy Melbourne-ben nem is sikerült megmutatni a Mercedes teljes potenciálját.
“Azt hiszem, nem volt valami nagy hétvégém, csak a vége felé lett jobb. Végül lett 10 pontom, annak pedig nagyon örülök. Ha csak ez az alap, hogy minden futamon hozunk 10 pontot, és innen tudunk javulni, akkor minden esélyünk megvan az idei jó eredményekre.”
“Érzem, hogy a csapat teljes erőbedobással dolgozik, és a jó irányba haladunk. Remélhetőleg jön pár frissítés is, amikkel még közelebb kerülhetünk a többiekhez, és ha sikerül jobban kihasználni a gumikat, akkor versenyben leszünk velük.”