Sergio Perez idén már a McLaren versenyzője, de első két F1-es évében a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja és a Ferrari-szövetségesnek számító Sauber versenyzője volt.
A mexikói pilóta egy friss interjúban alig burkoltan arra utalt, hogy Maranellóban meghagyták neki, hogy Fernando Alonsót el kell engednie a pályán, ha úgy alakul. A spanyol Marca újságírójának kérdésére, hogy érez-e különbséget, ha Sebastian Vettelt vagy fernando Alonsót látja a tükörben, így felelt:
“Nem, én nem teszek különbséget köztük. De tavaly, amikor kapcsolatban voltam a Ferrarival, gyakran kérték, hogy figyeljek oda Alonsóra. Azt mondjuk nem tudom, hogy csak tőlem kérték ezt, vagy az egész mezőnytől.”
Amikor azt tudakolták Pereztől, nem érzi-e elszalasztott lehetőségnek, hogy elhagyta a Ferrari családot, azt mondta, egyáltalán nem bánja a dolgot.
“Nem, ez a fejezet is csak jobbá tett. Jól érzem magam a McLarennél, remélem, hogy sok-sok évig maradok, akár a karrierem végéig is.”
Bár a McLaren pillanatnyilag borzalmasan küszködik az autóval, Perez azért pozitívumot is látott a melbourne-i hétvégében, a csapattárs Jenson Buttonnal egész jól tartotta a lépést.
“Örülök ennek, mert Jenson az egyik legjobb versenyző. Háromszor győzött korábban Melbourne-ben, szóval nem tudtam, mire leszek képes hozzá viszonyítva. A hétvége nem volt megkönnyebbülés, de azért jó érzés, hogy erős vagyok, és közel voltam egy világbajnokhoz.”