Hamilton: Jó kezdet! 2

Lewis Hamilton teljesítette első versenyhétvégéjét a Mercedesnél. Az angolnak voltak problémái a szabadedzéseken és az első időmérőn is, de végül a 3. rajtkockát szerezte meg. Megtartani ugyan nem tudta a pozíciót, ötödikként intették le a versenyen, de így is elégedett volt.
“Nagyszerű ez, igazán örülök, sokkal jobb, mint amit a szezonnyitótól eredetileg vártunk. Jó kezdés. Azért meg kell majd vizsgálnunk, hogy miért veszítettünk tempót a többiekhez képest, de azt hiszem, a srácok nagyszerű munkát végeztek, hogy ilyen gyors autót adtak alánk. Érzésre teljesen jónak tűnt, nem igazán értem, miért tudtak ellépni a többiek” – mondta. 
“Malajzia nehéz lesz, de remélhetőleg ott még jobb eredményt hozhatunk! Nem lesz könnyű a gumikkal, de itt nekem volt a leghosszabb etapom, egyszerűen csak ezt nem tudom, hol veszítettünk” – tette hozzá.
Míg Hamilton pontokat hozott, Nico Rosberget két napon belül másodszorra is utolérte a technika ördöge, a futam 27. körében kénytelen volt félrehúzódni.
“Voltak kihagyások, aztán megadta magát az elektronika”- kommentálta a német. “Az autó érzésre jó volt, a rádión is csupa pozitívumot hallottam, de úgy látszik, azért annyira mégsem volt nagyszerű” – mondta Rosberg, aki hozzátette, hogy a gumik a vártnál jobban szemcsésedtek a Mercedesen.