Nem kevesebbet állít Ross Brawn, mint hogy a Mercedesnél van a legjobb pilótapáros az egész F1-es mezőnyben. A csapatfőnök ezt egy melbourne-i eseményen jelentette ki, miután előzőleg Hamilton arról beszélt még a barcelonai tesztelések idején, hogy mekkorát fejlődött az autó a jerezi körök megtétele óta. 
Brawn hosszan taglalta a pilótái erényeit, habár Rosberg kiválóságát érthetően egy kicsit jobban alá kellett támasztania, mint Hamiltonét. “Nico megállta a helyét Michaellel szemben”, utalt a Schumacher mellett eltöltött három évre. Sőt, a csapatfőnök már a első számú pilóta szerepkörét is Rosberghez köti, persze bűvészkedve kicsit a szavakkal. “Abban az értelemben, hogy Lewis is és én is nagyon szoros eredményeket várunk tőlük. De ezt majd meglátjuk.” 
Brawn szerint ahogy Rosberg megoldotta a Schumachert jelentette kihívást, megoldja majd a Hamiltonnal való belső versengést is. “Nekünk van a legjobb pilótapárosunk. Nagyon fogják egymást hajtani.”
Hamilton kapcsán Brawn azt emelte ki, hogy mekkora feladat valakinek Schumacher helyére érkezni. “Lewis betöltötte a Michael után keletkezett űrt – a maga módján” – árulta el a csapatfőnök. “Nem egy klónt szerettem volna Michael után, hanem valakit, aki friss levegőt hoz a csapatba. “Meg vagyok vele elégedve, ahogy együttműködik a mérnökökkel, kiváló a hozzáállása” – tette hozzá.
“A versenyszituáció hőfoka persze más, mint a tesztelések légköre, de az eddigiekkel teljes mértékben elégedett vagyok – nem csak a szorosan vett vezetői teljesítménnyel, hanem a pilóták és a csapat közti munkával, kommunikációval is. Tele van élettel a csapat, nagyon motiválja őket Lewis.”
Most már csak tényleg csak az az apróság kell, hogy versenyhelyzetben is minden ilyen flottul és tökéletesen működjön, ahogy Brawn az előszezon tapasztalataival a háta mögött elmondta.