Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone személyesen ugyan nem utazik el a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra, de a Forma-1 hivatalos oldalának hosszú interjút adott az idénykezdet előtt.
Az angol kisember többek között a 2013 egyik fő kérdésének számító Mercedesről és Lewis Hamiltonról is beszélt. Ecclestone elárulta, hogy örömmel engedett a pilóta kérésének, a 2008-as bajnok kedvence, Roscoe megkapta az F1-es belépőt, ott lehet majd a futamokon:
“Igen, kutyás ember lett Lewisból, és igen, a kutya megkapta a paddockbelépőt. Imádom a buldogokat! Mondtam Lewisnak, hogy szívesen adok belépőt még a rajtrácsra is. És szívesen vigyázok is rá, amíg megy a verseny!”
Ecclestone komolyabban is beszélt a Mercedesről, elárulta, hogy ő maga is ösztönözte Hamilton McLarentől való átcsábítását, bízik az elmúlt három évben középszerűen teljesítő alakulat javulásában.
“Nos, az idei teszteken megmutatták, hogy versenyképesebbek, mint korábban. Amikor Lewis szerződtetéséről beszéltem velük, azt mondtam, ha őt megszerzik, akkor a megfelelő emberek jönnek majd a csapathoz, mert mindenki győztes alakulatként tekint majd rájuk.”
“Niki (Lauda, címzetes elnök) és Toto (Wolff, Mercedes motorsportfőnök), ez jól hangzik, meggyőződésem, hogy versenyképesek lesznek. Nagyon meglepődnék, ha nem nyernek idén futamokat, méghozzá saját erőből, és nem csak a körülményeknek köszönhetően.” 
 
A Mercedesnél 2012 óta alaposan megszaporodtak a fejesek, a csapatfőnök Ross Brawn mellé odakerült Lauda és Wolff is, egyesek szerint a sok bába között elveszhet a gyerek. A kérdésre, hogy ő maga kit keres, ha a Mercedes F1-es ügyeiről akar tárgyalni, Ecclestone így felelt: 
“Nos, jelenleg Nikit keresem. Szerintem őt a vezetők is mind tisztelik, bíznak és hisznek benne. Nem csak egy zsoldos, szerintem mindenkénél jobban szeretné sikeresnek látni a Mercedest” – mondta egykori brabhames pilótájáról a kisember.
Ecclestone a Red Bullról is beszélt, kiemelve, hogy a Miltone Keynes-iek sikersorozatának kulcsa a főtervező Adrian Newey, akiért az F1 ura szerint Lauda és a Mercedes is “kétségtelenül ölni tudna”.