A Red Bull sorozatban negyedszer készül megnyerni a versenyzői és a konstruktőri VB-címet. A téli tesztek alapján nem is alaptalanul reménykednek az újabb győzelemben, hiszen Vettel és Webber azok közé tartoztak, akik sokat, gyorsan és viszonylag problémamentesen gyakoroltak Jerezben és Barcelonában. 
A csapat eltökéltségét igyekszik vizuálisan megfogalmazni az alábbi videó, amit a Red Bull készített – egy hollywoodi mozielőzetes stílusában. Ha minden igaz, a filmkészítők nem lőttek mellé a műfajjal, hiszen a várakozások szerint a mezőny nagyon együtt lesz, így könnyen lehet, hogy valóban egy akció-krimi forgatókönyve alapján bonyolódik majd a szezon.   
Vettelék a mezőny többségéhez hasonlóan nagyon várják már a szezonnyitót. A címvédő ráadásul Melbourne városát is kifejezetten kedveli. “Nem is tudnám megmondani, melyik a kedvenc helyem. Imádom a tengerpartot és úgy általában az egész várost. Nagy a nyüzsgés, jókat lehet enni – és persze magát a versenypályát is kedvelem” – árulta el Vettel.
“Ausztrália pedig elképesztő ország. Lenyűgöző, hogy olyan állatokat láthatsz szabadon, amelyekkel egyébként csak az állatkertben találkozhatsz, például kengurukat, koalákat. Kár, hogy csak egy kis részét ismerem az országnak, bár évről évre kicsit többet láthatok belőle” – tette hozzá a német. “A tesztek után pedig végre versenyezhetünk” – lelkendezett.
Mark Webber számára pedig különös jelentőséggel bír a szezonnyitó, hiszen az Ausztrál Nagydíj egyben a hazai versenye is a pilótának. “Majdnem az összes pályán állhattam már a dobogón, sok helyen nyertem is, és nagyon boldog lennék, ha Melbourne lenne a következő a sorban” – mondta. “Szeretem ezt a pályát, megvan a hangulata, hiszen a helyi közönség imádja a Forma-1-et. Odateszem magam, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak, mert egy kicsit mindig jobban ízlik a pezsgő a melbourne-i dobogón.”