Michael Schumacher 2010-ben három év kihagyás után újra nekifutott a Forma-1-nek, de három nem túl sikeres mercedeses szezon után tavaly év végén végleg visszavonult. 
A hétszeres világbajnok azóta nem sürgölődik túlságosan az F1 körül, egy friss interjúban azt mondta, hogy még szakkommentátorként sem szeretne szerepet vállalni.
“Az nem nekem való. Az F1-ben úgyis olyan gyorsan változnak a dolgok, hogy valójában már én is jócskán le vagyok maradva máris, másrészt akkor megint távol kellene lennem a családomtól, ennyi erővel pedig versenyezhetnék is, az mégis jóval szórakoztatóbb”  nyilatkozta a Bild am Sonntagnak a német legenda, aki mostanában gokarttal veszi magához a versenyzési adagját. 
Schumacher azt mondta, hogy figyelemmel követte a téli teszteket, de figyelmeztetett, hogy azokra nem érdemes építeni:
“Köztudott, hogy a téli tesztelés nem igazán reprezentatív. De úgy gondolom, hogy nagyon szoros idény lesz. 2012-ben hét különböző győztes volt az első hét futamon, szerintem idén is ez lehet a trend.” 
A 44 éves versenyző az időnkénti gokartozás mellett főleg otthon pihen Svájcban és új hobbija is van már, a felesége, Corinna lótenyésztési tevékenységében segít, még a lótakarókat is reklámozza.
“Aktívan töltöm az időt a családommal, élvezem a szabadságot és hogy nincsenek kötelezettségeim” – jelentette ki, majd áttért a lovas munkára. 
“Kezdetben csak Corinna kedvéért foglalkoztam vele, de mostanra élvezem. Ahogy minden dolognál, minél jobban beleveti magát az ember, annál érdekesebb lesz. A feleségem is támogatott engem hosszú évekig, szóval nem kérdés, hogy most én is ugyanígy vagyok vele.”
Ma derült ki, hogy a veterán azért komolyabb nyeregbe is pattan: a spanyolországi Valenciában a német superbike-bajnokság (IDK) tesztjén egy Honda CBR1000RR-rel gumikat próbálgat. Schumi az F1-es szünetében többször is motorozott, de ennek egy 2009 eleji bukásban elszenvedett nyaksérülés véget vetett.