Ahogy idén, a Mercedes a 2012-es téli tesztek finisében is jól szerepelt, és a csapat a szezon elején lendületben is volt – Nico Rosberg pole-t és győzelmet hozott a Kínai Nagydíjon. A brackley-i csapat azonban a szezon második felére teljesen elveszett, a középmezőnyben toporogtak, az év utolsó harmadában már a pontszerzés is ritkaságnak számított. 
A technikai főnök, Bob Bell azt mondja, hogy az újabb jó teszteredmények miatt van ok a bizakodásra, de a szakember kiemelten hangsúlyozza, hogy a fő kérdés a folytatás, a szezonon keresztül végig fenntartott versenyképesség egyelőre számukra is a jövő zenéje.  
“Tavaly is egész jónak tűntünk a téli tesztek végén, de azt hiszem, már akkor tudtuk az autó adataiból és viselkedéséből, hogy nem egy bombabiztos darab, és bajba kerülhetünk. Idén egy kicsit bizakodóbbak vagyunk, az autó sokkal inkább az elvárásoknak megfelelően viselkedik. Világosabban látjuk, hogy miben jó és miben nem, ezért most jobban bízhatunk egy egyenletesebb idényben” – idézte az Autosport a mérnököt.
“Azt hiszem, magától értetődően óvatosak vagyunk, semmit nem veszünk biztosra. Tudjuk, hogyan szúrtuk el a tavalyi fejlesztési programunkat, tisztában vagyunk vele, hogy az év második felében szenvedtünk. Az állandó, folyamatos fejlesztés kulcsfontosságú a mai F1-ben, és ezen téren kell majd bizonyítanunk a pályán.”
“Tanultunk a tavalyi évből, elégedettek vagyunk a fejlődéssel, de azt még bizonyítani kell, hogy egész évben tudjuk is tartani ezt. Az elmúlt 12 hónapban sokat változtattunk a munkaszervezésen és a munkamódszereinken, bízom benne, hogy mostanra a helyükre kerültek a dolgok és jól teljesíthetünk majd!”