Rossi leszámolt az F1-es álmokkal 2
Egy időben a Forma-1 egyik slágertémája volt a hétszeres MotoGP-bajnok Valentino Rossi ferraris szerződése. 2010-ig valószínűleg mindkét fél részéről megvolt a hajlandóság a megállapodásra, miután Rossi több ízben kipróbálhatta az olaszok aktuális versenygépét. Először 2006-ban tesztelt, nem is rosszul, miután kétnapnyi körözést követően már csak fél másodperccel volt lemaradva az aktuális élmenő, Michael Schumacher idejétől. Ezek után több ízben vezethette a Ferrarit, egészen 2010-ig.
Legutóbb komolyan Felipe Massa 2009-es balesetét követően merült fel szerződtetése, akkor azonban a Doktor becenévre hallgató motoros nem akart lemondani a MotoGP-s küzdelmekről, így végül Luca Badoer, majd Giancarlo Fisichella ugrott be Massa helyére. Ezután Rossi ugyan lobbizott a pilótahelyek egyikéért, ám nem járt sikerrel, és inkább MotoGP-s karrierjére koncentrált 
A napokban megjelent nyilatkozata szerint Rossi végleg felhagyott a négykerekű versenyzés gondolatával. “Sajnos leszámoltam a Forma-1-es karrieremmel” – jelentette ki az olasz, aki idén visszatért egykori sikercsapatához, a Yamahához. “Amíg eredményes vagyok, versenyzek tovább, de az F1-hez már túl öreg vagyok, így ez a hajó már elment.”
Ez persze nem jelenti azt, hogy a Forma-1 iránti érdeklődése megcsappant volna: “Továbbra is a Ferrarinak és Alonsónak szurkolok. No meg Räikkönennek” – tette hozzá.