Bár a szakértők úgy vélik, hogy a téli tesztek alapján továbbra is a Red Bull lehet a mezőny legerősebbje, a Mercedes formajavulása többeket is elgondolkodtatott, még a harmadik dupla címvédésre készülő Milton Keynes-ieknél is felfigyeltek a dologra.
A háromszoros bajnok Sebastian Vettel a hivatalos oldalán a Mercedesről beszélt, egyenesen veszélyesnek nevezte a csapatot:
“Végre szakítottam egy kis időt arra, hogy megnézzem a többi csapatot. Nicónak (Rosberg) nagyszerű zárónapja volt a Mercedesszel (Barcelonában), Lewisszal együtt veszélyesnek látszanak. De másokra is oda kell majd figyelni persze.”
A Red Bull csapatfőnöke igen hasonlóan nyilatkozott, Christian Horner is úgy véli, hogy a jó teszteredmények és Hamilton jelenléte lendít majd a Mercedesen.
“A Mercedesnek volt néhány figyelemreméltó ideje. Az autójuk gyorsnak tűnik, és Lewisszal kiegészülve nyilvánvalóan előbbre lépnek. A nagy kihívás az lesz számukra, hogy egész idényben fenntartsák a formát, hiszen többször is voltak gyorsak az idény elején, tavaly meg is nyerték a harmadik, kínai futamot. De Lewis köztudottan csúcspilóta, szóval egyértelműen emel majd a csapaton. Tud hozni a köridőkön, ezért is szerződtették, meggyőződésem, hogy tényező lesz idén” – magyarázta.
Horner újra elmondta, hogy a sorozatban elért három dupla bajnoki siker után már kisebb rajtuk a nyomás, de ez nem jelenti azt, hogy most már egyszerűen hátradőlnek.
“Az idei a kilencedik F1-es évünk lesz. Az elszántság és a motiváció mindig is az egyik erőssége volt a csapatnak. Még a futamgyőzelmeink után is mindig azt kérdezzük magunktól, hogy miben javulhatnánk még. Ez a csapatunk filozófiája, és ez érvényesült ezen a télen is. Tavaly az utolsó fordulóig küzdöttünk a címért, így kevesebb időnk maradt az idei tervezésre és gyártásra, ennyire rövid még sosem volt az idő. De az autó ott volt az első teszten, és rögtön elég jó volt a tempónk. Igazi csapatmunka folyik nálunk, a stabilitás pedig nagyon lényeges.”