F1: Button nem puhulhat el 2

Lewis Hamilton távozása után a McLaren a Sergio Perezt szerződtette Jenson Button mellé. A mexikói ifjonc kétéves sauberes tapasztalatával már nem számít zöldfülűnek – a mezőny majdnem fele tapasztalatlanabb nála! -, de a 2009-es Buttonhoz képest sehol sincs, hiszen az angol idén már 14. szezonját kezdi, ő indult a legtöbb versenyen.
A tapasztalat és a McLarennél eltöltött három év azt sugallhatja Buttonnak, hogy ő a wokingiak első számú pilótája, de a csapatnál 1979 és ’85 között hat szezont lehúzott John Watson arra figyelmeztet, hogy nagy hiba lenne lazítani.
“A csapatok mindig abba a pilótába vannak beleesve, aki kihajtja az autó lelkét is. Jenson kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha Perez kitapossa a McLaren belét, és igazán gyors lesz az időmérőn, még ha a futamon célba sem ér. Lehet, hogy Jenson hozza az eredményeket a versenyen, de a csapatok ahhoz a pilótához hajlanak, amelyik egy körön kihoz mindent az autóból” – mondta az ötszörös futamgyőztes egykori Brabham-, Penske- és McLaren-versenyző. 
“Senna is ilyen volt, Lewis is ilyen volt. Jenson nem hagyhatja, hogy túl gyorsan elbízza magát a csapattársa!” – tette hozzá.
Watson szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a 33 éves Button a nála tíz évvel fiatalabb Perez mellett is fenntartsa a motivációját:
“Egy olyan csapattárssal, mint Lewis, az ember önkéntelenül is egy kicsit magasabb szinten teljesít. A két versenyző hajtja egymást. De ha a csapattárs nincs azon a szinten, akkor tudat alatt egy kicsit visszavesz a pilóta.”
“Pereznek nyilván más lesz, ő könnyen merít motivációt, gyorsabb akar majd lenni Jensonnál. Button  számára más lesz a helyzet, mint Lewis mellett volt, azonban Perezzel sem szabad túl sokat foglalkoznia, arra kell koncentrálnia, hogy a saját tapasztalata és képességei birtokában vezesse a csapatot.”