F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 1
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 2

F1: Új szakemberrel erősít a Caterham

F1: Új szakemberrel erősít a Caterham

F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 13
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 14
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 15
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 16
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 17
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 18
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 19
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 20
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 21
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 22
Fotó megosztása:
F1: Új szakemberrel erősít a Caterham 23

A Caterham új aerodinamikai vezető igazolásával szeretne előrelépni, ezért szerződtették Hari Robertset, aki korábban a Jordan és a Renault/Lotus csapatokat erősítette.
Roberts és Mark Smith technikai igazgató még ezekből az időkből ismerik egymást. “Örülök, hogy folytatása következik a kiváló munkakapcsolatunknak, amelyet még a Jordannél és a Renault-nál kezdtünk” – lelkendezett Smith.
“Hari tapasztalt vezetőként érkezik a csapathoz, a fejlődésünk szempontjából kritikus időszakban. A tulajdonosaink elkötelezettségét is bizonyítja, hogy lehetővé tették egy olyan kaliberű szakember igazolását, mint ő. Ebből tisztán látszik a csapat erősödése.”
“Ahhoz képest, hogy négy évvel ezelőtt még nem is léteztünk, most ott tartunk, hogy 120 tehetséges ember dolgozik a központunkban. Felállítottuk, illetve időközben továbbfejlesztettük a modellkészítő üzemünket, a számítógépes tervezőközpontunkat, a szimulátorunkat – tehát minden lehetséges eszközt, amihez a modern motorsportban szükségünk lehet az eredményes küzdelemhez” – fejtette ki Mark Smith.
Hari Roberts hozzátette: “A Caterhamnél minden adott, hogy egy komoly F1-es csapattá nője ki magát. Alig várom, hogy ebben tevékenyen közreműködhessek.”
A csapat a legeredményesebb újoncként mutatkozott be 2010-ben, ám pontot azóta sem tudott szerezni, és tavaly csak nagy nehezen tudta megtartani tizedik helyét a világbajnokságban a Marussia előtt. Az idei tesztek még aggasztóbbak lehetnek, ugyanis a napok túlnyomó többségén a Marussia volt gyorsabb.