A McLaren 1995 óta a Mercedes motorjaival versenyez az F1-ben, de a német márka egykori félgyári csapata mára rivális és egyszerű kliens lett, így újra és újra felmerül, hogy végleg elválnak az útjaik.
A wokingi csapatnak elvileg egészen 2015-ig van opciója a Mercedesnél, de az Auto Motor und sport azt írja, konkrét szerződés még 2014-re, az új, V6-os turbómotorokra sincs a felek között. A szakíró Michael Schmidt úgy tudja, hogy Stuttgartban sürgetik a döntést, pár napon belül szeretnék tudni, hogy folytatódik-e a partnerség.   
Könnyen lehet azonban, hogy a McLaren nem akar ennyire kapkodni, ugyanis a korábbi sikerpartnere, a Honda az F1-es visszatérésre készülhet. A sportágból 2008 végén kiszállt japán gyártóval kapcsolatban tavaly óta folyamatosan érkeznek az ilyen jellegű hírek, az Auto Motor und Sport paddockbeli pletykák alapján azt írja, hogy a Honda mérnökei egy ideje már Wokingban dolgoznak, vizsgálják az újabb együttműködés lehetőségét.
Bár a McLaren korábban tagadta, hogy újra a Hondával társulna, mostanra nyílt titok, hogy tárgyalnak a japán céggel, az viszont még nyitott kérdés, hogy már 2014-ben vagy csak 2015-ben lépne be újra az F1-be a gyártó.