Massa: Kész katasztrófa 1
Massa: Kész katasztrófa 2

Massa: Kész katasztrófa

Massa: Kész katasztrófa

Massa: Kész katasztrófa 18
Massa: Kész katasztrófa 19
Massa: Kész katasztrófa 20
Massa: Kész katasztrófa 21
Massa: Kész katasztrófa 22
Massa: Kész katasztrófa 23
Massa: Kész katasztrófa 24
Massa: Kész katasztrófa 25
Massa: Kész katasztrófa 26
Massa: Kész katasztrófa 27
Massa: Kész katasztrófa 28
Massa: Kész katasztrófa 29
Massa: Kész katasztrófa 30
Massa: Kész katasztrófa 31
Massa: Kész katasztrófa 32
Fotó megosztása:
Massa: Kész katasztrófa 33

Felipe Massa némileg ellentmondásosan nyilatkozott a csütörtöki tesztnapot követően a Ferrari helyzetéről. A brazil egyrészt bízik az abban, hogy autójuk erős, mégsem biztos benne, hogy az élmenők között lehetnek. 
Miután csütörtökön ismét vezethette az F138-ast Barcelonában, Massának csak egy tesztnapja maradt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. A Red Bull-pilóta, Mark Webber megjegyzésére, hogy nem a Red Bull diktálja idén a tempót, hanem az élen egy csoport gyors autó küzd egymással, Massa a következőképpen reagált: “Remélem, mi is közöttük leszünk.”
“Persze, magabiztos vagyok, ahogy a szezon elején mindig” – tette hozzá a brazil. (Habár a tavaly ilyenkor nem egészen ezt hallottuk tőle.) “Az autót jó érzés vezetni, ahogy már sokszor elmondtuk, sokkal jobb a tavalyinál. Érzetre tehát minden rendben, jó irányba haladunk. Ám az első időmérő edzésig, ahol mindenki azonos üzemanyag-mennyiséggel hajt ki a pályára ugyanazokkal a gumikkal, nehéz bármit mondani” – óvatoskodott a Ferrari versenyzője.
Az utolsó előtti teszten Massa elismerte tudatosan fogyasztották ki a benzint a Ferrariból. A brazil elégedett volt a versenyszimulációjával, jóllehet a pálya állapota miatt nem autózott értékelhető időket. 
“Nos, a múlt heti tesz pozitív volt bizonyos szempontból. Én ugyan pont a rossz időben vezettem, ennek a ellenére a többi napon elvégzett munka nagyon hasznos volt az autó megértéséhez” – utalt balszerencséjére Massa, aki abban bízhat, hogy ez nem lesz jellemző az egész szezonjára. A brazil legjobb ideje 4.8 másodperccel volt gyengébb, mint Mark Webber legjobbja, ám ez nem sokat jelent, mert a Ferrari főként a versenyszimulációkra koncentrált.
“Ez a hét kész katasztrófaként kezdődött megint, de a rossz idő ellenére rengeteg kört tettem meg. Volt egy versenyszimulációm délután, és örülök neki, hogy minden gond nélkül le tudtam autózni egy versenytávot. Ez volt idén az első ilyenünk” – bizakodott. “Az autó jól megy vizes pályán, ez is kiderült.”
Massa a többiekhez képest is igyekezett értékelni a helyzetüket. “A versenyszimuláció alatt azt figyeltem, hogy egészen jól állunk a többiekhez képest, akik szintén a versenytávokat próbálgatták.” A Ferrari tehát igyekszik óvatosan nyilatkozni, de annyi kivehető a szavaikból, hogy minden bizonnyal jobban állnak, mint tavaly ilyenkor.