F1: Nem érti az autóját a McLaren 2

Sergio Perez a csütörtöki tesztnap után elismerte, aggódik amiatt, hogy a McLaren mennyire távol van attól, hogy maximálisan kiaknázza az autójában rejlő lehetőségeket, miközben az idény rohamosan közeledik.
Perez csapattársa, Jenson Button múlt héten arról beszélt, milyen nehéz feladat kiismerni az MP4-28-as modellt. Néha veszettül gyors, néha pedig elveszíti sebességét.
A fiatal mexikói pilóta pedig csatlakozott társához, hozzátéve, hogy a titok az autó beállításainak megismerésében rejlik, amit azonban igen nehéz megfejteni. Ennek ellenére nem gondolja, hogy a McLaren rosszabb pozícióban lenne, mint riválisai. 
“Sok munkánk maradt a következő pár napra. Nagyon fontos, hogy összeszedjük magunkat a szezonkezdetre.”
“Bizonyára sokkal több információ birtokában megyünk majd Melbourne-be, mint amennyit most tudunk az autóról. Volt pár nehéz napunk, amikor nem sokkal lettünk sokkal okosabbak” – árulta el.
Perez azon pilóták közé tartozik, akiknek már csak egy tesztlehetősége maradt a melbourne-i nyitófutam előtt. A tesztidény során leginkább az dobta fel a mexikóit, hogy a nehézségek ellenére egyre jobban érti új autóját. “Az utolsó napon az autó új elemeivel akarok megismerkedni, illetve a különböző beállításokat kell megtapasztalnom.”
“Ha ez mégsem sikerülne, akkor nincs mást tennünk, mint hogy Melbourne-re koncentrálunk, és ott folytatjuk a munkát” – tette hozzá a McLaren fiatal pilótája.