Lewis Hamilton hat mclarenes év után új fejezetet nyit idén, amikor Nico Rosberg mellett, a visszavonult Michael Schumacher helyén indul a Mercedesszel. A 2008-as bajnok hangsúlyozza, hogy nem gondolja magáról, hogy egy az egyben pótolja majd a hétszeres világbajnokot.


“Megtiszteltetés egy olyan csapatnál versenyezni, ahol egy ilyen legenda dolgozott, de egyáltalán nem úgy gondolok rá, hogy a helyébe lépek. Egy ilyen sikeres embert nem lehet helyettesíteni. Én még fiatal vagyok, még sok minden vár rám a jövőben. Természetesen a csapat sokat vár tőlem, de ez jó, mert ez éltet. A saját magammal szemben támasztott elvárásaim talán még nagyobbak is, mint a csapatéi” – mondta a Sky Sportsnak adott interjújában. 
Az angol versenyző nagyon igyekszik beilleszkedni az új csapatba, de 2013-ra elsősorban tanulóévként tekint, az összeszokás lesz a lényeg, próbál jó munkakapcsolatokat kiépíteni, maga köré szervezni a gárdát.
“Michaelnek megvolt a maga preferenciája az autó karakterisztikáját illetően, a mérnökök ahhoz szoktak, és ez igaz Nico esetében is. Azt hiszem, én egy kicsit más stílusban vezetek, szóval más követelményeim vannak. Lehet, hogy más irányba viszem az autót, de ki tudja, lehet, hogy az irány megegyezik majd a régivel. De ez most még tanulóév lesz, alapozás, amikor megismerjük egymás munkamódszereit, összeülünk, tapasztalatokat szerzünk, aztán jövőre már tudják majd a srácok, hogy mit szeretnék.”
“Egy kicsit már beszélgettem, dolgoztam velük, igyekeztem megismerni a munkájukat. Az emberek a maguk módján, módszereivel dolgoznak, a mérnökök különösen szeretik a bevált dolgaikat, nem szeretnek hirtelen irányt váltani, eddig ezt tapasztaltam. Szóval egymáshoz kell idomulnunk, együtt kell dolgoznunk, hogy úgy dolgokkal álljanak elő. Amikor itt járok, mindig bemegyek a szélcsatornához, mindig kérdezgetem őket, érdeklődöm, hogy mit próbáltak, mit nem próbáltak még. Aztán ha van valami ötletem, akkor visszamegyek az aerodinamikusokhoz, beszélek a főnökökkel, hogy ezt és ezt ki lehetne-e próbálni.”
A Mercedes első három évében nem remekelt, így Hamilton igen óvatosan fogalmaz az eseteleges bajnoki kilátásokat illetően:
“Nos, számomra mindig csak az első hely elfogadható, de nyilván realistán kell hozzáállni a helyzethez, nagyon komoly ellenfelek vannak, akiknek már eddig is jó autójuk volt és azt fejlesztik tovább idénre, azaz már eleve helyzeti előnyük van. Én elsősorban azt szeretném, ha a korábbinál jobban teljesítenénk. A tavalyi év elég kemény volt a csapat számára, de azon dolgozunk, hogy az idei jobb legyen. Ha ennél több sikerül, az már csak bónusz.”


“Az alapján, amit láttam és hallottam, a srácok keményen dolgoztak, hogy változtassanak bizonyos dolgokon: a szélcsatornán, a részlegek működésén, azon, hogy hova helyezik a hangsúlyokat. Fontos megérteni, hol álltak tavaly, mert úgy lehet átlátni, merre is haladnak most. Szóval folyik ez a munka, és pozitív jeleket látok.”
“Persze ezt is kell folytatni, a szezon elindulásakor pedig még jobban rá kell kapcsolni. Úgy gondolom, a tavalyi év nem indult rosszul, de aztán egy kicsit irányt vesztett a csapat, a helyzet nem akart javulni, stagnáltak. Idén végig akarunk menni az úton.”