Miután a Sauber versenyzővé léptette elő az eddigi tartalékosát, a mexikói Esteban Gutierrezt, az ő helyére a 2012-es Formula Renault 3.5-bajnokot, Robin Frijnst igazolták. A nagy tehetségnek számító holland a novemberi ifjoncteszten a Red Bull-nál és a Saubernél is vezetett de könnyen lehet, hogy idén télig kell majd hasonló lehetőségre várnia.
“Azt hiszem, idén nem lesz sok dolgom. Január 30-án megyek a központba, remélem, akkor világosabb lesz a helyzet. De nemcsak, hogy a téli teszten nem vezetek majd, nagyon úgy tűnik, hogy a pénteki edzéseken sem ültetnek autóba. És mivel a Saubernek saját szimulátora sincs, ezért így sem gyűjthetek tapasztalatot”” – panaszolta a holland Formule 1 magazinnak.
Frijns hozzátette, hogy a korábbi DTM-es tesztje után a Mercedes sem kereste. “Van még pár lehetőségem azért, de attól tartok, nehéz év lesz ez.” 
A Sauber szóvivője így nyilatkozott: “Robin jelen lehet majd a technikai megbeszéléseken, találkozhat a mérnökökkel és részt vesz az erőnléti edzésprogramunkban is. Ez jó alapot adhat majd neki a jövőre.”