A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli és a csapatfőnök, Franz Tost tavaly nyáron keveredett feloldhatatlan vitába, amelynek végén a neves olasz szakember öt év után elhagyta a faenzai alakulatot. 
Ascanelli helyére a 2005-10 között a Jordan/Midland/Spyker/Force Indiánál technikai igazgatóként dolgozó, 2010-től 2012 elejéig pedig a Saubernél ugyanezen a poszton tevékenykedő James Key került. Az angol mérnök ősz óta dolgozik a Red Bull kisebbik alakulatánál, az orosz F1news.ru-nak elismerően beszélt az eddig tapasztaltakról: 
“A Force India és a Sauber után a Toro Rosso harmadik csapat, ahol dolgozom. Egy kicsit mind hasonlítanak, de három különböző csapat három országból, így mindegyiknek megvan a maga kultúrája.”
“A Toro Rossónál másfajta problémákat kell megoldanom, mint a Saubernél kellett, azonban ennek a csapatnak komolyabbak az erőforrásai mind személyi, mind technikai szempontból. A Toro Rosso egész tisztességes kis csapat, bár bizonyos szempontokból viszont elmarad a korábbiaktól, én pontosan ezekre a területekre koncentrálok” – magyarázta, hozzátéve, hogy “elégedett” a jövő héten leleplezendő új autó, az STR8-ason végzett munkával.
A Sauber tavaly a konstruktőri bajnokság 6. helyén zárt, 126 pontjával kis híján a Mercedest is elkapta a svájci csapat. A Force India 109 ponttal a 7. volt, míg a Toro Rosso 26 pontocskájával csak a három kiscsapatot megelőzve a 9. lett.