A Pirelli 2013-ra más szerkezetű és lágyabb keverékű abroncsokat szállít, hogy a gyorsabb melegedéssel és kopással újra megbolondítsa egy kicsit a futamokat. Az új gumik akár a McLaren kezére is játszhatnak, ugyanis a veterán Jenson Button és a saubertől érkezett Sergio Perez is jól, kíméletesen bánik az abroncsokkal.


“Remélhetőleg így lesz. De egyelőre ez még csak találgatás, addig semmit sem tudhatunk biztosan, amíg nem ülünk az autóban és nem gyűrünk le jó néhány kilométert. De úgy vélem, hogy persze, mindenképp előnyös lehet a csapat számára, ha két hasonló vezetési stílusú pilótája van. De hogy mennyire hasonló a stílusunk? Ez majd a következő pár hétben derül ki, amikor ugyanabban az autóban ülünk” – mondta az F1 hivatalos oldalának Perez, aki azt is hangsúlyozta, hogy készen áll a nagycsapatos bemutatkozására.
“Készen állok és fittebb vagyok, mint valaha. Hát elég csak rám nézni, nem? Ami pedig a felkészültséget illeti, vezettem a szimulátorban, minden részleget végigjártam a központban, hogy megismerjem a munkamódszereket. Martin (Whitmarsh) nem hazudott, amikor azt mondta, ezen a télen nem sokat látok majd Mexikóból!” – viccelődött. 
“A nyomás természetesen még egy kicsit nagyobb lesz most, itt győzelemre alkalmas autót kapok majd, szóval győznöm is kellene vele. De hogy őszinte legyek, ha valaki nem bírja a Forma-1-gyel járó nyomást, akkor nem is ide való, érdemesebb más elfoglaltságot keresnie.”
A 23. születésnapját múlt szombaton ünneplő mexikói két sauberes idény után került az F1 egyik legrégibb és legsikeresebb alakulatához, de azt mondja, a kora és a viszonylagos tapasztalatlansága miatt egyáltalán nem kell aggódni.
“Van egy jó hírem: a McLarennél jól tudják, hogyan kell a fiatal pilótákat kezelni. Gondoljunk csak az elődömre, Lewis Hamiltonra. Ő korábbi F1-es tapasztalat nélkül került a csapathoz, de itt kivirágzott, futamgyőztes, világbajnok lett. Én is elégedett leszek ugyanezzel a bánásmóddal!”