Lewis Hamilton a kiszámíthatóan futamgyőztes McLarent az eddig nem igazán villogó Mercedesre cserélte 2013-ra, új kihívásra vágyott. Bár sokan győzelmeket jósolnak neki, idén is sikereket várnak tőle, a 2008-as bajnok igyekszik visszafogottan, realistán nézni a lehetőségeket.
“A lehető legkeményebben dolgozom majd a sikerért. Egyelőre elég kicsi vitrinünk van itt (Brackley-ben), szóval azon dolgozom majd, hogy a csapat végül az egész helyet telepakolhassa a díjakkal. Ez a cél” – mondta, majd kifejtette, hogy azért 2013 kezdetén még nem vár dominanciát. 
“Alapvetően optimista srác vagyok, jó dolgok reményében szerződtem ide. De azt is tudtam, hogy nagyon sok munka vár ránk, nem is szálltam el. A tavalyi év vége felé az autó bő egy másodperccel lassabb volt a McLarennél és a Red Bullnál, szóval azt be kell hozni, és még többet, hiszen a többiek is javulnak kb. másfél másodpercet a tél folyamán.”


“Szóval tudom, hogy mekkora munka vár ránk, de nagyszerű a hangulat a csapatnál, mindenki teljes erőbedobással dolgozik, úgy tűnik, mindenki éhes a sikerre, ahogy én is. Ez máris közös bennünk.”
Hamilton külön kiemelte, hogy a mostani fejlesztési munka igen nagy falat, minden tudására szüksége lesz az autó és a csapat erősebbé tételéhez. 
“A pilótáknak mindig elég nagy szerepe van az autó fejlesztésében, de természetesen ez egy közös munka. Igyekszem a lehető legjobban belefolyni, de nyilván egyelőre nem sokat tehetek, még nem vezettem. A szimulátor egy dolog, a valóság egy másik. Szóval nagyon várom az első tesztet, az első pár napban nagyon fontos lesz, hogy a visszajelzéseim mennyire vágnak egybe a szimulátoron tapasztaltakkal és a korábbi élményeimmel.”
“Most, ebben a rövid időszakban minden tudásomra és tapasztalatomra szükségem lesz, amit az elmúlt 18 vagy mennyi év alatt az autóversenyzésben szereztem. De inkább egy maratonra hasonlít ez, nem sprintfutás lesz. Hosszú távon gondolkodom, hosszú út van előttünk.”
Hamilton egyébként tényleg igyekszik minden szinten részt vállalni a fejlesztési munkában, kis érdekességként elmesélte, hogy a téli szünetre kért egy kormányt, hogy szokja és gyakorolja a kezelését, de az összesen 26 különböző gombot és kezelőszervet túl soknak találta, és már az egyszerűsítésre vonatkozó javaslatokkal tért vissza a csapathoz.