A Mercedes három langyos év után megreformálta Forma-1-es csapatát, a veterán Michael Schumachert elbúcsúztatták, helyére Lewis Hamilton került. A csapat élére odaültették a háromszoros világbajnok Niki Laudát, a decemberben távozott Norbert Haug posztján pedig Toto Wolff-fal frissítettek.
Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint idén egyszerűen teljesítenie kell a Mercedesnek:
“Remélem, hogy ezek a változások sokkal erősebbé teszik a Mercedest! Szerintem Niki Laudának és Toto Wolffnak menni fog – új emberek, új megközelítés. Sikerülni fog. A Mercedesé a legjobb motor, csúcspilótáik vannak, és a költségvetésük sem marad el a többi nagycsapatétól, szóval minden a helyén van. Csalódott lennék, ha nem küzdenének az élen, idén már nincs pardon.”
Az angol szerint Hamiltonnal a Mercedes is ott lehet majd a bajnoki küzdelemben, sokszereplős lehet a csata.
“Meggyőződésem, hogy Lewis miatt sokkal erősebb lesz a Mercedes, ő bajnoki esélyes lesz. És ha jó az autó, akkor persze Nico Rosebrg is ugyanúgy.”
“És persze Jenson Buttont sem lehet leírni, bár úgy vélem, a McLaren nem lesz ott a sűrűjében. Szerintem igazán izgalmas lesz az év. Ha 2010-ben mondta volna nekem valaki, hogy ennyire izgalmas lesz 2012, nem hittem volna neki. De most azt hiszem, 2013 még jobb lehet.”