Valencia 2008-ban került be az F1-es versenynaptárba, a spanyol városban utcai futamot rendeztek Európa Nagydíj néven. A verseny nem volt túl népszerű, évről évre egyre kevesebb jegy fogyott, a helyszín pénzügyi nehézségekre panaszkodott.
Valencia 2013-ra kikerült a programból, az eredeti tervek szerint a Spanyol Nagydíjnak otthont adó Barcelonával évi váltásban rendezte volna a spanyol versenyt, de egyre valószínűbbnek látszik, hogy nem lesz visszatérés.
A spanyol Marca riportja szerint az utcai pályát nem tartják karban, gyakorlatilag romokban hever a létesítmény. A bokszépületet szétlopták, a tolvajok leszerelték az elektromos hálózat berendezéseit, kirángatták a vezetékeket, tulajdonképpen mindent elvittek, ami mozdítható. 
Hiányoznak a csatornafedelek, az egyik szervizalagutat elöntötte a víz. A néhány éve 2 millió eurós költséggel épült hídon csavargók közlekednek csak.
“Oda a ragyogás, mára csak a környéken lakók panaszai maradtak, miszerint a felügyelet nélküli pályáról mindent elvittek már a tolvajok, ami értéket képviselt” – írta a sportlap.