Vasárnap röppent fel, tegnap pedig hivatalossá vált, hogy a Marussia közös megegyezéssel szerződést bontott Timo Glockkal, a brit-orosz kiscsapat fizetős pilótát keres a tapasztalt német helyére.
Mivel az F1-ben gyakorlatilag lehetetlen most állást találni, így Glock azonnal másfelé nézelődött, már vasárnapi tudni lehetett, hogy a Német Túraautó-bajnokságban kereshet munkát, most pedig ez is hivatalossá vált, hiszen bejelentették, hogy a 30 éves versenyző a héten Valenciában tesztelheti a BMW M3-asát.
“Örömmel adunk lehetőséget Timo Glocknak arra, hogy megismerkedjen az autónkkal Valenciában. Timo az évek során bizonyította már a vezetési képességeit, különösen a Forma-1-ben. Az már csak a hab a tortán, hogy bizonyos értelemben most visszatér a BMW-s gyökereihez” – mondta a BMW motorsportfőnöke, Jens Marquardt, aki korábban a Toyotánál már dolgozott Glockkal. 
Az F1-ben 2007-ben a BMW tesztpilótájaként tevékenykedő Glock is örül az újbóli egymásra találásnak: “Nagyon szép emlékeim vannak a BMW-s időszakomról, és izgatottan várom, hogy tesztelhessem a BMW M3 DTM-et. Valenciában jó néhány régi BMW-s ismerőssel is találkozom majd, alig várom már!”