Bár késő tavasszal és nyáron komoly hullámvölgyet járt meg, Jenson Button tökéletesen finiselt, a 2008-as világbajnok megnyerte a szezonzárót. A mclarenes aktív pihenéssel töltötte a decembert és az év elejét, de már nagyon várja az új idénykezdetet. 
“Nos, a Sao Pauló-i győzelem igazán szép zárása volt az évnek. Nagyon kemény futam volt, a körülmények folyamatosan változtak, egy pillanatra sem lehetett lazítani, de nagyon jó volt szépen lezárni a McLaren egy korszakát” – utalt Lewis Hamilton távozására. 
“Most már az új időszakra készülök. A telem elég tipikusan zajlott: sok edzés, de csak lazán, és sok kinti munka, ami igazán élvezetes. A szünet egy részét Hawaiin töltöttem, sikerült beleszorítanom egy maratoni futást is, és sokat tekertem az új biciklimmel, de a barátokkal is találkoztam, lazítottam, jókat ettem. Vicces, hogy a kezdetén a téli szünet még végtelennek tűnik, de aztán máris ott van a naptárban, hogy mikor kell visszatérni a központba dolgozni. De hadd tegyem hozzá, mindig nagyon várom az új évet, a lelkesedésem sosem kopott meg, és van is miért várnunk a következő idényt.”
 
Miután Lewis Hamilton a Mercedeshez távozott, Button az elmúlt két évben a Saubernél versenyző ifjoncot, Sergio Perezt kapta csapattársként. A veterán angol szerint jól dolgozhatnak majd együtt a fiatal mexikóival.
“Három nagyszerű évem volt Lewis mellett, de az F1-ben semmi sem állandó, az emberek jönnek és mennek. Mindig izgalmas új csapattársat kapni, az elején persze ott van az összeszokási periódus, de igazán szívesen fogadom Checót a McLarennél. Tavaly láthattuk, mire volt képes a Sauberrel, szerintem jó szerzemény.”
“A legfontosabb a jó munkakapcsolat, hogy megosszuk az információkat, és hogy a mérnökökkel közösen mind a csapat javáért dolgozzunk. Ezzel soha nem is volt gond a McLarennél, és szerintem Checóval is jól fogunk együtt dolgozni. Bár még csak 22 éves, nagyon megfontolt, tudja, hogyan kell kihozni a legtöbbet az autóból, szóval szerintem erős páros leszünk!” 
2012-ről 2013-ra csak minimálisan változnak az autókra vonatkozó szabályok, a legkomolyabb újdonság a Pirelli frissített gumikínálata lesz. Button nem tart tőle, hogy a tavalyi évkezdethez hasonló káoszt okoznak az új abroncsok, általában pedig örül stabilitásnak.
“Azt hiszem, minden csapat egy kicsit magabiztosabban áll majd a Pirellikhez idén. Emlékezhetünk, hogy tavaly elég zsákbamacska volt a dolog, amíg végül sikerült kiismerni az új gumikat, de idén ennek kisebb a valószínűsége, nagyobb a stabilitás. Most is mások lesznek a gumik, a formájuk és a keverékek is, de szerintem nem lesz olyan alapvető befolyásuk az autó teljesítményére, mint tavaly.”
“Ami a szabályokat illeti, ott is stabilitás van, szóval én arra számítok, hogy a legtöbb csapat csak finomítgatja az autóját a télen. Mindig érdekes látni, hogy a stabil szabályok idején hogyan fejlődnek az autók, látjuk, ahogy a mérnökök évről éve csiszolgatják az ötleteiket. Tényleg szemmel látható az autók evolúciója, észbontó. Én egy másik okból is örülök a stabilitásnak: én nyertem 2012 utolsó futamát, jó lenne megnyerni 2013 első versenyét is!”
13 idénnyel a háta mögött ugyan a mezőny egyik legtapasztaltabbja, de Button ma sem unja a tesztelést, sőt tűkön ülve várja, hogy februárban nekiállhasson róni a köröket Spanyolországban.  
“Mindig nagyon-nagyon motivált vagyok ilyenkor. Ahogy már mondtam, sosem csökkent az új idénnyel kapcsolatos izgalmam. Az autó tesztelése mindig igazi kaland, nagyon sűrű és bonyolult folyamat. A tesztelés tulajdonképpen tökéletesen illik Bruce McLaren örökségéhez, ahogy hallottam, a 60-as években fáradhatatlanul tesztelte az autóit, kereste a fejődést, és kiköszörülte a hibákat.”
“A versenyzéshez viszonyítva a teszteléskor az autóversenyző munkájának épp az ellenkező véglete zajlik. Sosem a sebesség a lényeg, az egész a munkáról, az ismétlésről, a megismételhetőségről szól, az ösztöneinket követjük, amihez aztán hozzáadódik a mérnöki munka. Lenyűgöző folyamat, az ember első kézből tapasztalja az eredményt nap nap után. Én nagyon élvezem a munkámnak ezt a részét, alig várom már!”