Lewis Hamilton sosem titkolta, hogy él-hal a zenéért, ő maga hobbiszinten gitározik, az elmúlt években pedig – egyebek mellett barátnője, az R&B-énekesnő Nicole Scherzinger révén – a fekete zenék legnagyobb sztárjaival is összebarátkozott.
Az idén hat mclarenes év után a Mercedesnél új karriert kezdő pilóta már korábban is kipróbálta magát félprofi körülmények között a zenélésben, a legfrissebb hírek szerint pedig újra stúdióba vonult. 
A 2008-as F1-bajnok a héten az Angel művésznevű londoni rapperrel dolgozott, a Twitteren ő maga is örömmel hirdette, hogy ütős groove-okat gyártottak, az Instagramon pedig képeket is közzétett a stúdiózásról.
“Lewis a szabadideje jelentős részét a stúdióban töltötte mostanában, elég meggyőzően szövegelt” – idézett a Sun bulvárlap egy bennfentest.
Hamilton korábban azt mondta, nincs szándékában kiadni az ilyen zenei kiruccanások gyümölcseit, csak a maga örömére foglalkozik ezzel. A Mercedes-pilóta a zenélgetés előtt Scherzingerrel Hawaiin lazított a hamarosan felpörgő új idény előtt.