A Mercedeshez igazolt Lewis Hamilton helyére szerződtetett Sergio Perez tegnap mutatkozott be hivatalosan McLaren-pilótaként Wokingban. A 2011-12-ben a Saubernél versenyző mexikói ifjonc tavaly háromszor is dobogóra állt, de az idény utolsó harmadában leeresztett, egyszer sem szerzett pontot. Egyelőre kérdéses, mi lesz belőle, de a csapatfőnök, Martin Whitmarsh reméli, hogy egy újabb világbajnoki karriert indítanak most. 
“Sergio nagyon fiatal, nagyon intelligens és nagyon tehetséges, igazán izgalmas. Korábban is sikeresen emeltünk már ki fiatal tehetségeket – Lewis (Hamilton) nyilván mindenkinek azonnal beugrik, de Mika Hakkinent is zöldfülűként szerződtettük, aztán világbajnokká tettük. Szóval most újra valami ilyesmi kezdődik, persze még nem tudhatjuk, mi lesz a végeredmény. Bizakodunk, izgulunk, de nagy feladat. Nagy a nyomás Sergión, hogy jól teljesítsen a McLarennél, de amit eddig láttam tőle, az tetszett, a többi meg kiderül a következő hetek során.”
 
Perez a tegnapi bemutatkozáson leszögezte, hogy a McLaren pilótájaként végső célként csakis a világbajnoki cím elfogadható számára. Whitmarsh örül, hogy az ifjonc így gondolkodik.
“Ehhez jó autó és az is kell, hogy egyenletesen jól teljesítsen, de McLaren-pilótaként miért is ne célozhatná a bajnokságot? Szerintem tisztában van önmagával, emellett nagyszerűen egyesül benne a kedvesség, az intelligencia, az alázat, mindezek mögött pedig sziklaszilárd eltökéltség lakozik.”
 
“Ha leszerződtetünk valakit, aki nem hisz benne, hogy világbajnok lesz, akkor rosszul választottunk, nemde? Mi pont ezt várjuk el a csapattagjainktól, legyen szó a szerelőkről, a mérnökökről vagy akárkiről – mert ha valaki nem hisz ebben (a bajnoki sikerben), akkor nem is fogja elérni a célt.”
Bár a csapatfőnök elvárja, hogy Perez tanuljon, figyeljen, lessen el minél többet a veterán Jenson Buttontól, a versenypályán nem lesz kiemelt szerepben a világbajnok, marad a McLaren egyenlőségi politikája.
“Az emberek szeretnek ezen rágódni. Tény, hogy Jenson előnyben van abban a tekintetben, hogy ismeri a csapatot, már tapasztalt és világbajnok is. Jenson örömmel áldoz majd időt Sergióra, örömmel osztja meg vele a véleményét, de amikor kigurulnak a pályára, mindketten le akarják majd győzni a másikat. A mi csapatunk így működik. Egyenlő elbánást kapnak majd, szerintem jó dolog a csapaton belüli rivalizálás.”