Az F1-ben 2011-ben bemutatkozott Sergio Perez karrierje viszonylag gyorsan beindult, hiszen miután tavaly három dobogós helyezést is szerzett a Saubernél, a McLarennél úgy gondolták, ő lesz a megfelelő utód a Mercedeshez igazolt Lewis Hamilton helyére. 
A 22 éves pilóta ma első hivatalos mclarenes megjelenését teljesítette a wokingi központban, ahová stílusosan egy narancsszínű McLaren MP4-12C kabrióval érkezett.
“Amint belépünk ezen az ajtón, rögtön szembetaláljuk magunkat ezekkel a nagy nevekkel, ezekkel a nagyszerű autókkal” – mondta a Technology Center főfolyosójára utalva. “Óriási múltja van ennek a csapatnak, ami különleges érzést ad. Valóra vált álom, hogy egy ilyen csapatnál versenyezhetek!”
A nagy múlt, az eddig elért eredmények természetesen nagyon motiválják Perezt, ő is szeretne hasonlóan teljesíteni:
“Mindent megteszek majd, mindent beleadok a pályán és azon kívül is itt, a McLaren családnál.
Ha valaki a McLarenhez szerződik, akkor csakis a világbajnoki cím lehet a célja. Egyébként kár is lenne a McLarennél lennie, mert itt mindenki ezért dolgozik, szóval én is ezt fogom tenni.”
“Nehéz lenne konkrét célt kitűzni az idénykezdet előtt, nem mondhatom azt, hogy Melbourne-ben enyém lesz a pole. Először végig kell csinálni a téli teszteket, Jensonnal közösen mindent beleadni, hogy versenyképes legyen az autónk, és majd utána gondolhatunk a melbourne-i jó eredményekre.”
Perez a szeptemberi mclarenes leigazolása után eléggé elszúrta 2012 utolsó harmadát, egyetlen pontot sem gyűjtött, egyre többen vetették fel, hogy a McLaren hibázott, amiért őt és nem mondjuk a ragyogóan hajrázó és végül épp a Saubernél kikötő Nico Hülkenberget igazolta.
A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy jó néhányan a Saubernél is forrófejű, türelmetlen, éretlen versenyzőnek gondolják a mexikóit, a csapatigazgató, Beat Zehnder szépen búcsúztatta Perezt.


“Ami a gumik kezelését illeti, született tehetség. Hihetetlen érzéke van ahhoz, hogy a maximumot hozza ki a gumikból a lehető leghosszabb távon. Láthattuk már párszor, hogy ha a dolgok összeállnak, szárnyal a pályán” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy leginkább a rajtok terén kellene még javulnia.
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh bízik benne, hogy Perez él a lehetőséggel, amit a rutinos világbajnok csapattárs, Jenson Button jelenléte nyújt: “Jenson a lehető legegyüttműködőbb csapattárs – őszinte, nyitott, segítőkész. Remélem, hogy Sergio elég okos hozzá, hogy lássa, még nagyon sokat tanulhat!”