Lewis Hamilton tavaly hosszas huzavona után, hat együtt töltött idényt követően nem hosszabbított szerződést az őt a Forma-1-be juttató McLarennel, helyette a 2010 óta nem épp remekelő gyári Mercedeshez igazolt három szezonra.
Hamilton a “családi fészekből való kirepülést”, a “felnőtté válást” nevezte meg elsődleges okként, de F1-es körökben sokan megkérdőjelezik a döntés bölcsességét. 
A háromszoros világbajnok Jackie Stewart is közéjük tartozik – a motivációt érti a skót legenda, de a kockázatot is látja a lépésben. 
“Igen, kockázatos. A McLaren a Forma-1-ért létezik, a nagy autógyártók viszont jönnek és mennek. Kockázatos lehet, ha az ezüst nyilak nem lesznek eredményesek, a fejesek öt perc alatt úgy dönthetnek, hogy vége a projektnek” – nyilatkozta Sir Jackie a Metrónak.
“Lehet, hogy érdemes vállalni ezt a kockázatot, és Lewis gondolkodását is megértem. Benne van, hogy szeretne felnőni végre, már nem egy gokartos kissrác, márpedig bizonyos értelemben úgy érezte, hogy a McLarennél így kezelték. Érzelmi döntés, de lehet, hogy jól sül el.”
1969, ’71 és ’73 bajnoka 2012-ben új háromszoros győztes “klubtársat” fogadott, miután Sebastian Vettel újra győzött. Stewart Fernando Alonso sikerének is nagyon örült volna:
“Szerintem Fernando Alonso egész évben kiemelkedően teljesített, ha megnézzük, hogy a Ferrarija nem volt túl versenyképes. Azonban azt is el kell ismerni, hogy Adrian Newey és Sebastian Vettel kombinációja volt a legjobb csomag. Én bármelyikük győzelmével elégedett lettem volna.”
Bár a bajnoki csatát nagyon élvezte Stewart, számára 2012 csúcspontja mégis “Kimi Räikkönen abu-dzabi győzelme volt. Nagyszerű visszatérő éve volt!”
Jelenleg úgy tűnik, hogy a 2013-as Forma-1-es szezon vagy Törökországgal egészül ki 20 futamosra, vagy foghíjas marad, a legenda hangsúlyozta, hogy ő maga visszavárja a 2008 után kiesett Francia Nagydíjat.
“Előbb-utóbb szeretnék újra Francia Nagydíjat látni. A franciák kezdték ezt az egészet, az első Grand Prix-t 1906-ban Le Mans-ban rendezték, szóval szeretném, ha újra szerepelne a naptárban a francia verseny.”