Lehet, hogy az orosz hátterű Marussia sem tud tiszta feltételekkel nekivágni a 2013-as idénynek, bár a csapat időben leadta nevezését a HRT nélkül induló szezonra. Német sajtóhírek szerint a Marussia az egyetlen, amely még nem írta alá Bernie Ecclestone az új Concorde Agreementet, mégpedig azért, mert az üzletember el akarja törölni a sorozatba 2010-ben belépett alakulatok kedvezményeit.

Ezt azért sürgeti Ecclestone, mert a Caterham már közelebb került a középmezőnyhöz zsinórban megszerzett három konstruktőri tizedik helyével, ezzel már nem is részesülhet a kedvezményekből. A HRT szétesett, így egyedüli kedvezményzettként a Marussia maradt, amelynek Ecclestone emiatt új feltételeket szeretne diktálni.

“Legutóbb azt mondták, marad minden, de ki tudja? Amíg nincs aláírt szerződés, marad a bizonytalanság. Ennek azonban nincs hatása 2013-ra, nem kérdés, hogy ott leszünk a mezőnyben” – mondta Graeme Lowdon, a Marussia sportigazgatója. “Bernie-től függ, hogy kapunk-e egyáltalán ajánlatot. Furcsa, hogy egyes csapatoknak van, miközben másoknak nincs, de erről inkább a kereskedelmi jogok tulajdonosát vagy az FIA-t kellene kérdezni.”