Lewis Hamilton nagy vacillálás után végül elfogadta a Mercedes ajánlatát, és elhagyta a McLarent. Helyére Sergio Perezt igazolta le a csapat, és a mexikói ugyan rögtön első évében szeretne világbajnok lenni Wokingban, azért nem kétséges, hogy jövőre Jenson Button lesz az első számú pilóta. Az angol alig várja a vezérszerepet.

“Nagyon élvezem, hogy én lehetek a vezérpilóta, egyben az a személy, aki igazán tud segíteni az autó fejlesztésében” – mondta Button, kiemelve, hogy ezzel az autó maga köré építését is elérheti. “Nagyon várom emiatt 2013-at. Van néhány hónapom arra, hogy igazán egybeforrjak a csapattal és az autóval. Nagyszerű a McLarennél, hogy nagyon odafigyelnek arra, amit a pilóták mondanak, fontos részei vagyunk a kirakósnak. Nemcsak vezetjük, hanem fejlesztjük is az autót, ez nagyon sokat jelent számomra.”

Három közös idényük alatt Button néhány ponttal többet szerzett Hamiltonnál, a BAR-os idők után lesz ismét első számú pilóta. A 2009-es bajnok szerint Pereznek eltart majd egy ideig, amíg igazi segítséget tud nyújtani az autó fejlesztésében. “Egy új csapatba érkezés után minden a csapat és az autó kiismeréséről szól. Aztán ahogy belerázódik a dolgokba, tud majd segíteni ő is. Ez egyelőre lehetetlen, mert még soha nem vezetett McLarent, így nem is tudja, hogyan mennek a dolgok.”