Az idei átigazolási piac legnagyobb szenzációját Sergio Perez helycseréje jelentette, a mexikói a Sauberből Lewis Hamilton autójába ülhet a McLarennél. Nem kérdés, hogy Pereznek volt néhány jó versenye a Saubernél az elmúlt két évben, de azért így is kis túlzásnak tűnik, hogy rögtön első mclarenes évében esélyesnek tartja magát a vb-címre. Perez jövőre 23 éves lesz, Hamilton is ennyi idősen nyert bajnokságot a wokingiakkal.

“Az eredmények alapján az a célom, hogy bajnokságokat nyerjek a McLarennel, sőt már jövőre is nyerni szeretnék” – mondta Perez. “Ez rengeteg munkát kíván, nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb elkezdjem a felkészülést a csapattal.”

“Idén sok megbízhatósági gondjuk volt, de ha ezek megoldódnak, a bajnoki címért küzdhetnek. Szerintem reális azt mondani, hogy a csapat képes összerakni egy nagyon erős autót, a célkitűzések felől sem lehetnek kétségek: a McLaren minden versenyt meg akar nyerni.”

Perez felkészült a nagyobb nyomásra, ami az élcsapatoknál szereplő pilóták vállát nyomja. “Aki a legjobb csapatnál van, azt mindig figyelik. Ha jól szerepel, akkor hős, ha meg rosszul, akkor a világ legrosszabb pilótája. Csak hozzászokás kérdése, hogy kezelni tudom-e ezt, de szerintem nem lesz gond. Amikor dobogós voltam, a Saubernél is én voltam a szupersztár, amikor viszont nem jöttek az eredmények, rossz pilóta voltam, aki mindig hibázik.”

Perez mclarenes szerződése bejelentése után egyetlen pontot sem szerzett, de ez szerinte nincs összefüggésben semmivel. “Itt a Forma-1-ben szeretnek mindenből sztorit csinálni, ezt most az új szerződésemmel kapcsolták össze. Pedig ennek nincs köze ehhez, profi pilóta vagyok, mellesleg pedig nagyon hálás a Saubernek.”