F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé? 1
F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé? 2

F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé?

F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé?

F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé? 5
F1: Kovalainen mehet Räikkönen mellé? 6
Fotó megosztása:
Még szeptember elején merült fel, hogy a 2010 óta a Caterhamnél (korábban Lotus Racing/Team Lotus) versenyző Heikki Kovalainen Kimi Räikkönen csapattársa lehet 2013-ban, most pedig újra erről beszélnek.
Kovalainennek kicsi az esélye, hogy a fizetős pilótát kereső Caterhamnél maradjon jövőre is, a Lotusnál pedig állítólag sokallják a gyors, de igen gyakran balesetekbe keveredő Romain Grosjean balhéit.
A 31 éves Kovalainen 2007-ben az akkor még Renault néven futó enstone-i alakulatnál kezdte F1-es pályafutását, ez mellette szólhat, ahogy az utóbbi években mutatott kiszámítható versenyzése szintén. Grosjean mögött azonban ott áll a nagy francia támogató, a Total, valószínűnek látszik, hogy épp az olajcégen múlik majd a döntés.
A német Auto Motor und Sport szerint a Lotus F1 tulajdonosa, Gerard Lopez szívesen fogadná a Total további millióit, azonban a francia vállalat maga sem elégedett Grosjeannal, ugyanis az újra és újra balesetekben szereplő pilóta támogatása nem igazán fér össze a cég közúti biztonságot propagáló kampányával.