F1: A Ferrari többet kaszál a bajnok Red Bullnál 2

A Red Bull 2012-ben sorozatban harmadszor nyerte meg a konstruktőri bajnokságot, a Milton Keynes-i csapat így most is az első sorban, ami az idény végi nyereménypénzek elosztását jelenti. 
Az F1 pénzügyi-gazdasági hátterével foglalkozó Formula Money adatait felhasználó friss Pitpass-cikk a korábbi tippünkhöz közeli, bár annál egy kicsit magasabb összegről szól, a Red Bull Racing 2012-ben 87 millió dolláros (19 milliárd Ft) szeletet kap majd a tortából.
Hiába osztanak azonban elsőként nekik, a bajnokságban csak második Ferrari nagyobb összeget kap, a maranellóiak ugyanis a nyereménypénzük mellé – ami idén kb. 81 millió dollár – az F1 mindenkori bevételeinek 2,5 százalékát is megkapják a sportágban bírt történelmi jelentőségük miatt. 
A 2. helyért járó pénz és az említett bónusz együttesen a Red Bullénál majdnem 20 millió dollárral magasabb, 105 milliós (23 milliárd Ft) bevételt jelent nekik.
Persze a pénzügyi és a pályán mutatott eredmények eltérőek a két csapatnál, így míg Milton Keynes-ben a dolgozók 10 ezer fontos (3,5 millió Ft) prémiumot várhatnak, a kudarcok miatt az olasz csapat egyes tagjainál egészen más kerül a borítékba…