A háromszoros konstruktőri bajnok Red Bull tegnap a Brazil Nagydíj előtt bejelentette, hogy a csapat 2013-tól új néven indul. A Milton Keynes-i alakulat 2011 óta viseli az Infiniti logóját, amely a motorszállító Renault japán testvérgyára, a Nissan luxusmárkája.
A szponzori kapcsolat új szintre lép, ugyanis egy négy évre szóló megegyezés keretében a japán támogató névadóvá lép elő, a jövő évtől Infiniti Red Bull Racingként indul a csapat.
Az Infitini és a Red Bull kapcsolata több egyszerű reklámkapcsolatnál, az F1-es csapat és maga Sebastian Vettel segített már a japán gyártó szabadidő-autója, az FX tervezésében, a háttérben pedig komoly műszaki együttműködést folytatnak az F1-ben KERS-ként ismert, az utcai autók terén is egyre hangsúlyosabb mozgásienergia-visszanyerő rendszerek terén.
A felek pénzügyi részleteket nem árultak el, de a német Sport Bild szerint a névadó szponzori üzlet évi 15 millió eurót hoz a csapatnak. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko annyit mondott: “Igen, ezzel nő a költségvetés.”
Fontos kiemelni, hogy az Infiniti Red Bull Racing ezután is Renault-motorokkal fut majd, az erőforrásokat nem címkézik át Infinitire.