F1: Rendőri kíséret a McLaren-pilótáknak 2

Két évvel ezelőtt Jenson Button és a vele utazó édesapját, edzőjét és menedzserét szabályos támadás érte Sao Paulóban, amikor az egyik rosszabb környéken halad keresztül az interlagosi pályáról a szállodába visszatérőben.
Szerencsére nem derült ki, hogy az útonállók McLaren-pilótát kifosztani vagy elrabolni akarták, ugyanis a sofőrje nagy lélekjelenléttel kitört az autóval, sikerült elmenekülniük, de egyértelműen nem volt kellemes élmény.
“A pályáról tartottunk visszafelé egy bódénegyed szélén, lassan haladtunk a forgalmas úton. Láttam egy kutyát, nagyon aranyos volt, aztán hirtelen egy fegyveres fickót vettem észre. Mondtam, hogy az nem egy fegyver ott nála? – és amint kimondtam ezt, a sofőrünk máris kanyarodott az autóval és tövig nyomta a gázt. Ekkor láttuk meg a hat, gépfegyverrel felfegyverzett embert. A sofőrünk elképesztő volt, öt autót lökött félre, a tetejükön gázoltunk át. Nagyon ijesztő volt!” – mesélte a versenyző akkor.
A McLaren már akkor is páncélautóban utaztatta a pilótákat, és idén sem tesznek másképp, sőt, mivel az elmúlt időszakban erőszakhullám söpört végig a városon – október eleje óta 250-en haltak meg, a múlt hétvégén például nyolc buszt gyújtottak fel -, a korábbiaknál is erősebb védelmet kapnak. Maradnak a golyóálló autók, és erős rendőri kíséret is jár majd nekik.